Profesorul Vanea Atudorei, din Canada, în vizită la Școala 7 Botoșani

vanea atudorei la sc 7Luni, 13 iunie, a avut loc, în Amfiteatrul de festivităţi a Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Botoşani, o întâlnire între profesorii și elevii școlii cu profesorul botoșănean, stabilit în Canada, Vanea Audorei. Discuțiile s-au axat pe oportunităţile de dezvoltare educaţională, pe stilul şi modul de viaţă specific canadienilor, respectiv al românilor stabiliţi în Canada.

Vanea Atudorei, profesor emerit, a primit in 2011 Diploma de Onoare din partea colegilor săi de la Asociația de Pedagogie Colegială din Canada franceza, în 2012 Parlamentul Canadei i-a decernat Medalia Jubileului de Diamant a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Canadei, iar in anul 2014, prin Decret aprobat și semnat de premierul Franței, i s-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului “Palmes Académiques” – o înaltă distincție instituită în anul 1808 de împăratul Napoleon Bonaparte pentru a-i onora pe profesorii eminenți.

like facebookIn cadrul întâlnirii, profesorul universitar a evidenţiat importanţa cunoaşterii, studierii şi exersării vorbirii în cât mai multe limbi de circulaţie internaţională, deoarece acesta este paşaportul către posibilităţi nelimitate de pregătire şcolară şi personală, aducând în discuţie exemplul personal de realizare profesională şi motivaţia care a stat la baza acestui succes.

Imposibilul nu face parte din vocabularul meu”. De asemenea, a precizat cât de importantă este educaţia care se desfăşoară într-un cadru instituţionalizat, menţionând ca “şcoala este locul în care nu poţi merge nepregătit, că timpul este preţios şi este necesar să-l investim în acţiuni şi activităţi care ne formeză cu adevărat pentru viață”.

Vanea Atudorei a apreciat calitatea actului educaţional botoșănean, precizând că “elevii vor avea întotdeauna o moştenire de la dascăli”.

Reprezentanţii Școlii Gimnaziale Nr. 7 Botoşani au confirmat prin interesul arătat că prezenţa profesorului Atudorei reprezintă o onoare și o bucurie, care demonstrează că lucrurile durabile se contruiesc în timp şi că asigurarea unei continuităţi autentice între generaţii este o responsabilitate care revine în aceeaşi măsură profesorilor, oamenilor de succes care nu şi-au uitat obârşiile şi elevilor- actorii principali ai acestui proces.

Această întâlnire reprezintă începutul unei colaborări care duce percepția “despre a deveni” dincolo de graniţele naţionale, la nivel internațional, multicultural.

Vanea Atudorei este și cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

vanea atudorei scoala 7

vanea atudorei la sc 7

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *