Bătaie pe averea unui om de afaceri care a deţinut UPSS Botoşani şi Porţelanul

catalin chelu om de afaceri2Neoficial, averea i-a fost evaluată la 1 miliard de euro, iar acum mama şi cele cinci văduve ale miliardarului se războiesc săptămânal, dacă nu chiar zilnic, prin instanţe ca să-şi primească partea din moştenire. Controversatul om de afaceri Cătălin Chelu a murit la sfârşitul anului 2014, lăsând în urma lui cinci văduve şi 10 copii recunoscuţi. Acesta a avut afaceri şi în Botoşani fiind acţionarul majoritar la UPSS, Porţelanul şi o societate de televiziune.
În decembrie 2014, familia lui Chelu a anunţat că acesta a încetat din viaţă într-o clinică privată din Amman (Iordania). Fugise acolo cu puţin timp înainte a de fi condamnat la şase ani de închisoare de către judecătorii români în ultra-mediatizatul dosar ”Mită la MAI”. De atunci, s-au scurs doi ani şi jumătate, iar averea lăsată în urmă a dezbinat întreaga familie.

like facebookCu toate că, printr-un testament, Chelu o împuternicise pe mama lui, Dorina Rîmar, să împartă averea în cazul morţii lui, moştenitorii au început un război infernal: aproape 250 de procese au fost deschise din primăvara lui 2015 încoace! Cele cinci femei cu care miliardarul avea copii au format alianţe, apoi le-au rupt şi au continuat războiul pe cont propriu, şi-au făcut plângeri penale şi au ajuns, într-un final, să se urască.

catalin chelu om de afaceriDupă ce a încercat în prima fază să-şi împace nurorile şi nepoţii, mama omului de afaceri a aprins scânteia: a cerut evacuarea din casă a basarabencei Ala Procopenco, din partea căreia are trei nepoţi. Din acel moment, a urmat un şir de ”explozii”: Ala a vândut acţiuni la mai multe firme cotate la zeci de milioane de euro, soacra a contestat tranzacţiile, aşa încât nu există săptămână în care avocaţii angajaţi de moştenitorii lui Chelu să nu facă poteci pe la instanţe.

Nimeni nu ştie exact la cât se ridică moştenirea, dar cert e că gălăţeanul era acţionar în sute de firme, unele dintre acestea bine cotate la Bursă. De-a lungul timpului, presa a scris despre acesta că ar fi deţinut un adevărat imperiu: acţiuni la SIF-urile dintre întreaga ţară şi participaţii la numeroase companii, chiar şi prin interpuşi. În plus, despre el s-a mai vorbit că ar fi avut conturi bancare uriaşe în afara României, lucru care a alimentat teoriile potrivit cărora şi-ar fi înscenat moartea în Iordania ca să scape de condamnările din ţară!

catalin chelu om de afaceri1Cu toate că, după divorţul de prima lui soţie, Corina (alături de care a fondat compania Cony Sat la începutul anilor ‘90), Chelu nu s-a mai recăsătorit, omul de afaceri a avut mai multe concubinaje din care au rezultat în total 10 copii: 6 băieţi şi 4 fete. Pe toţi, i-a recunoscut în timpul vieţii fără să excepţie, iar opt dintre aceştia au şi fost botezaţi după prenumele său!

– După divorţul de Corina, Cati Simion, o tânără din Măcin, i l-a dăruit pe Cătălin Constantin (19 ani). De altfel, acesta este singurul major dintre copiii miliardarului, el preluând deja frâiele mai multor firme ale tatălui său;
– În urma relaţiei cu Gina Lungu, afaceristul a devenit tatăl Cătălinei-Elena (17 ani);
– Basarabeanca Ala Procopenco i-a născut şi ea doi fii şi o fiică: Cătălin-Ilie (9 ani), Ala-Amandina (8 ani) şi Cătălin-Petru-Cezar (7 ani);
– Cu Veronica Paraschiv îi are pe Cătălin-Cosmin (5 ani), Cătălin-Darius (4 ani) şi Cătălin-Nikita (3 ani);
– Din relaţia cu Natalia Suceanu au rezultat două fetiţe: Cătălina Irena (3 ani) şi Eva Karina (2 ani).

Sursa: Cancan.ro

One thought on “Bătaie pe averea unui om de afaceri care a deţinut UPSS Botoşani şi Porţelanul

  1. Ma doare ca am lucrat In aceasta firma la Marele Cony-SAT>CCC-Blue -Telecom si cu cem am ales ..
    tristete Injuraturi din partea lui Hutanu Mihai din Suceava,deplasari Bilca Brodina.retele din apropierea Sucevei etc si am dormit jos pe podea la Bilca In fosta statie de autobuz In fata Primariei-cu crapaturi In podea de neimaginat !!!!!! fara caldura si mancare de Urna poate Isi mai aducea aminte candva,,,,daca luam din Incasarile din deplasare cu acordul lor
    Practic eram linior nu casier…trebuia sa fac deranjamente nu Incasari dar unii uita ca legea e una si numai una !!!
    La Dorohoi A dat teapa si a plecat !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *