Târgurile de animale din județul Botoșani au fost închise din cauza pestei porcine. Bagajele cu carne de porc, interzise la graniță

ferma de porci in BotosaniAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus interzicerea circulației porcinelor din gospodăriile populației, de la și către târgurile de animale,  după alerta cu pesta porcină africană, care s-a apropiat de granița județului Botoșani cu Ucraina. De asemenea, au fost activate Unităţile Locale de Combatere a Bolilor, din toate comunele judeţului Botoşani și s-a dispus supravegherea circulaţiei porcinelor prin controale în trafic, efectuate de către Inspectoratul de Poliție Județean și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în vederea evitării comerţului ilegal de porcine.

like facebookTotodată s-a trimis notificare Punctelor de Inspecţie la Frontieră: Stânca – Costeşti şi Rădăuţi – Prut privind interdicţia intrării în România a bagajelor care conţin carne de porc sau  preparate din carne de porc din Ucraina şi Republica Moldova. Toate târgurile de animale şi aglomerările de animale din judeţul Botoşani au fost închise, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

ANSVSA reaminteşte crescătorilor de porcine, faptul că pesta porcină africană este o boală  virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *