Gest impresionant! Au legat tricolor la crucile celor 180 de eroi din Cimitirul Pacea

tricolor pe crucile eroilor din Cimitirul Pacea BotosaniDoi cunoscuți politicieni din Botoșani au făcut, joi, de Ziua eroilor, un gest impresionant. Aceștia au legat panglici de tricolor pe crucile celor 180 de eroi din Cimitirul Pacea.
Este vorba de senatorul Doina Federovici și deputatul Tamara Ciofu, care, pe lângă tricolor, au aprins câte o candelăla căpătâiul fiecărui erou..
like facebookEste normal să ne comemorăm eroii. Nu trebuie să uităm cuvintele marelui istoric Nicolae Iorga, care spunea că <Neamul devine etern prin cultul eroilor>. Pomeniţi la toate liturghiile, eroii neamului au astăzi parte de o atenţie deosebită din partea tuturor. E ziua când ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi, dar pentru o cauză dragă. Poate n-ar fi rău să o facem mai des. Le datorăm mai mult decât recunoştinţă, le datorăm existenţa noastră ca neam, ca ţară, ca individ”, a declarat senatorul Doina Federovici.
tricolor pus de Doina Federovici pe crucile eroilor din Cimitirul Pacea- BotosaniAstăzi ne asumăm cu toată răspunderea datoria de a preţui şi de a onora sacrificiul acestor eroi sacri. Trebuie să ne asumăm permanent responsabilitatea de a fi păstrătorii încrederii și credinței lor. Este firesc gestul nostru de a ne omagia eroii. Sunt înălţătoare gândurile de recunoştinţă, sunt pioase rugăciunile pentru odihna sufletelor lor și le suntem datori cu toate acestea . Comemorarea noastră de astăzi este o ocazie de a ne reafirma angajamentul în sprijinul libertății pe care au apărat-o cu atâta curaj.” a completat deputatul Tamara Ciofu.
tricolor pus de Doina Federovici pe crucile eroilor din Cimitirul Pacea- BotosaniPrima sărbătorire a Zilei eroilor a avut loc pe 11 mai 1920. De altfel, Ziua eroilor a fost decretată atunci sărbătoare naţională, sărbătoare menţinută până în anul 1948. Legea nr. 48/1995 reia această prevedere: „Se proclamă Ziua eroilor, sărbătoare naţională a poporului român, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti – Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti”.
tricolor pe crucile eroilor din Cimitirul Pacea - Botosanitricolor pe crucile eroilor din Cimitirul Pacea -Botosani

One thought on “Gest impresionant! Au legat tricolor la crucile celor 180 de eroi din Cimitirul Pacea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *