Elevii botoșăneni, învățați de polițiști cum să utilizeze internetul

campanie politie ora de netÎn cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Organizaţia „Salvaţi Copiii”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani deruleză activităţi în unităţile de învăţâmânt în domeniul siguranţei de Internet.

Proiectul „Ora de net” presupune informarea elevilor de gimnaziu şi de liceu, cu privire la utilizarea în siguranţă a Internetului şi în special a site-urilor şi platformelor de socializare.

like facebookRecomandările generale ale poliţiştilor privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe Internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

În această săptămână, poliţiştii Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii au fost oaspeţii Şcolii Gimnaziale nr.6 Grigore Antipa Botoşani.  Ca întordeauna, discuţiile purtate au avut caracter interactiv, elevii fiind încurajaţi să prezinte situaţii cu care s-au confruntat în lumea virtuală şi soluţiile pe care le-au identificat pentru depăşirea unor probleme.

RECOMANDĂRI PENTRU PĂRINŢI

Descoperiţi împreună Internetul! Comunicaţi deschis copiilor avantajele şi dezavantajele lui.

Fiţi persoana care îl iniţiază pe copil în utilizarea calculatorului şi a telefonului mobil. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice subiect. Aspectele pozitive ale Internetului le depăşesc pe cele negative.

Stabiliti împreuna cu copiii reguli de utilizare a calculatorului si telefonului mobil.

Obţinerea consensului determină o conduită responsabilă din partea copiilor. Iată câteva aspecte sensibile asupra cărora veţi conveni de comun acord:

– tipurile de site-uri şi activităţile permise în familie, precum şi cele interzise;

durata zilnică a prezenţei copiilor la calculator şi pe Internet;

Sursa. IPJ Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *