Manifestări de Ziua Eroilor organizate în Cimitirul Pacea

ziua eroilor botosani4Zeci de persoane au participat, joi, la ceremonia organizată în Cimitirul Pacea din Botoşani cu prilejul Zilei Eroilor, marcată, în fiecare an, de Înălţarea Domnului.

Persoane publice, dar şi simpli cetăţeni, elevi, au asistat la slujba de pomenire a eroilor, care a fosta urmată de depunerea de coroane şi defilarea militarilor de la Garnizoana Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

La eveniment au luat parte autorităţile judeţene, directori de instituţii publice, oameni politici, dar şi reprezentanţii unor asociaţii ale veteranilor de război sau ale ziua eroilor botosani6cadrelor militare în rezervă. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi pentru apărarea patriei.

Ulterior s-au depus coroane Instituţia prefectului, prin prefectul Dan Nechifor, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Botoşani, prin vicperimarii Cosmn Andrei şi Daniel Buliga, Consiliul Judeţean, prin preşedintele Gheorghe Sorescu precum şi reprezentanţii ai instituţiilor din subordinea Ministerului de Interne, Garnizoana Botoşani, Serviciul Român de Informaţii şi reprezentanţii partidelor politice. De asemenea, au făcut acelaşi lucru şefii instituţiilor deconcentrate. Reprezentanţii PSD au ţinut să lege tricolorul pe mormintele eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *