Clacă cu muncitori, mâncare, băutură şi fanfară în curtea casei lui Enescu de la Mihăileni

munca la casa George Enescu- Mihaileni- BotosaniO acţiune spectaculoasă a avut loc, miercuri, în curtea casei din Mihăileni a mamei compozitorului George Enescu.

Peste 25 de persoane au luat parte la o clacă tradiţională în timpul căreia au fost refăcuţi pereţii casei.

like facebookPractic, mai mulţi săteni din Hilişeu Horia, comună vecină cu Mihăileniul, au uns peretii casei ( la interior si exterior) cu un strat de lut cu pleavă.

munca la casa George Enescu- Mihaileni- BotosaniAceasta este cea de-a doua clacă pentru lutuirea pereților. Anul trecut s-a refăcut umplutura de lut într-o clacă tradițională la care au participat săteni, vecini și voluntari.

Într-o singură zi s-au refăcut pereții din lut cu paie, atmosfera fiind antrenată de o fanfară și bucate gătite de gospodine din comunitatea locală.
Miercuri s-a aplicat al doilea strat, pentru netezirea pereților și s-a pregătit stratul suport pentru văruială.

munca la casa George Enescu - Mihaileni - Botosani- fanfara de la CandestiClaca este coordonată de echipa de meșteri locali, condusă de meșterul Ovidiu Ionică.

Munca lor nu a fost răsplătită cu bani, ci cu mâncare şi băutură. În plus, ca munca să pară mai uşoară, pe tot parcursul zilei în curtea casei mamei lui Enescu a cântat o fanfară din Cândeşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *