Licitații repetate pentru achiziția dezinfectanților la Spitalul Județean. Medic: Unele dezinfectante au fost necorespunzătoare

stefan BerceaLicitații cu repetiții pentru achiziția dezinfectanților la Spitalul Județean ”Mavromati”, după ce medicii s-au plâns de calitatea proastă a unor produse. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, Ștefan Bercea, probleme au fost cu betadina, dezinfectantul fiind produs în România.

like facebookNoi am testat toate dezinfectantele înainte de a le accepta. Le-am dat medicilor curanți, iar ei ne-au spus dacă sunt bune ori nu sunt bune. Am avut probleme cu betadina. La licitația de săptămâna trecută, aceasta nu a fost corespunzătoare. Medicii s-au plâns de calitatea proastă a betadinei, motiv pentru care am repetat licitația pe acest produs. În acest moment s-au prezent trei firme, iar unul tot nu corespunde. Are aceleași proprietăți proaste ca și cel de săptămâna trecută, nu adera complet la suprafața tegumentară”, a spus Bercea.

Spitalul Județean și-a asigurat produsele pentru dezinfecția igienică a mâinilor, pentru prelucrarea și sterilizarea instrumentarului și urmează ca săptămâna aceasta să rezolve și problema cu achiziția produselor pentru dezinfecția suprafețelor. Licitația pentru achiziția de dezinfectanți are loc după ce toate produsele Hexi Pharma au fost retrase din spital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *