Măsură extremă luată de CJ: Aproape 20 de pacienți de la Sanatoriul Podriga, internați în alte unități după scandalul cu autorizația sanitară

sanatoriul PodrigaMai mulți pacienți internați la Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga au fost preluați de către alte unități spitalicești din subordinea Consiliului Județean, urmare a faptului că sanatoriul nu mai primește finanțare de la Casa de Asigurări de Sănătate din lipsa autorizației sanitare de funcționare.

like facebookMăsura extremă pe care am luat-o noi la sfârșitul săptămânii trecute a fost aceea să găsim soluții de relocare a unor pacienți de acolo. Am discutat la Protecția Copilului și s-au găsit soluții pentru ca opt pacienți să fie preluați, iar la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean undeva la zece pacienți. Restul au rămas acolo. Este o problemă privind finanțarea și se pregătește acea plângere penală pentru Direcția de Sănătate Publică”, a spus președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu.

Acesta a menționat că s-au făcut demersurile necesare pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare.

Probabil că s-a limpezit apa și vor ieși analizele bune, pentru că au trecut și alegerile”, a adăugat Sorescu.

Prefectul județului, Dan Nechifor, a solicitat o comisie de control de la Ministerul Sănătății pentru situația de la Podriga, însă nu s-a primit un răspuns oficial în acest sens.

Așteptăm răspunsul de la Ministerul Sănătății. Am solicitat o comisie separată care să verifice acest lucru, iar dacă comisia va considera că apa care se livrează de Stația de la Săveni nu este proprie consumului, probabil că CJ, prin societatea din subordine, va fi obligat să oprească apa , inclusiv pentru orașul Săveni”, a afirmat Nechifor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *