Se cunosc rezultatele în oraşele Bucecea, Flămânzi şi Săveni şi în mai multe comune. Cine sunt câştigătorii!

votare referendumPrimele rezultate concrete ale alegerilor de dumincă au fost centralizate la Bucecea, Flămânzi şi Săveni. Numărătoarea paralelă a voturilor arată că la Săveni câştigător este actualul primar, Relu Târzioru, care a candidat din partea PSD şi care a bătut-o la o diferenţă foarte mare pe reprezentanta PNL, Mirela Saucă.

like facebookDin cele 3.481 voturi valabil exprimate, Tîrzioru a luat 2.786, ceea ce înseamnă 81%. Mirela Saucă a fost votată de 12,5% din alegători, adică de 436 de persoane. Pe locul al treilea s-a situat Cristian Cîrligeanu- ALDE cu 70 de voturi.

La Bucecea, actualul primar PSD Andron Ţâmpău a luat 54,44% din voturi. El a fost votat de 1.256 din totalul cleor 2.307 alegători. Candidatul PNL Bogdan Suluciuc a fost votat de 661 alegători, ceea ce înseamnă 28,65% din voturi.

La Flămânzi, actualul primar, Dan Oloieru (PNL) s-a impus în faţa social- democratului Constantin Pitorac cu 72%.

În oraşul Ştefăneşti, se conturează o înfrângere a actualului primar PSD Ştefăneş Rusu. Acesta a fost depăşit de la Florin Buţura, actualul vicerprimar liberal.

În comuna Pomârla, primarul actual Dumitru Chelaru (PSD) a luat 973 din totalul celor 1.236 voturi valabil exprimate, ceea ce înseamnă 78,72%, învingându-l clar pe Vasile Modreanu de la PNL.

La Băluşeni, primarul în exerciţiu, Neculai Stratulat (PSD),  a câştigat cu 52% în faţa lui Dinu Câşlaru (PNL) şi Ion Nechifor (ALDE), care au avut câte 20%. Primul a avut 986 din ccele 1900 de voturi, iar ceilalţi doi câte 365.

PSD ar mai fi câştigat alegerile la Gorbăenşti, prin Gică Iliescu, la Cândeşti prin Constantin Ciornodolea, la Hlipiceni prin Marian Luchian, la Cristeşti prin Lucian Borfotină, la Roma prin Gheorghe Bârliga, la Răuseni prin Maria Jijie, la Manoleasa prin Cristian Aroşculesei, la Hilişeu Horia prin Ion Butnaru, la Mihăileni prin Laurenţiu Barbacaru, la Mitoc prin Ioan Galiţ şi Truşeşti prin Petru Grişa.

PNL şi-a adjudecat primăriile din Copălău prin Ciprian Ivanov, Mihai Eminescu prin Aneta Gireadă, Havârna prin Sergiu Saviuc,  Albeşti prin Mihai Amarandei, la Dângeni prin Cătălin Rotundu, la Cristineşti prin Marinel Stredie, la Păltiniş prin Costel Romanescu şi Răchiţi  prin Florin Bulgaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *