Primarul Ovidiu Portariuc: Oamenii nu mai vor certuri și atacuri politice. Trebuie să colaborăm pentru orașul nostru!

ovidiu portariucDomnule primar, suntem la finalul campaniei electorale. Luni veți veni la primărie pentru a continua sau pentru a preda mandatul? Ce pronostic aveți?

Portariuc: Eu nu fac pronosticuri. Cel mai exact sondaj de opinie este dat de voturile introduse în urnă de alegători. Iar eu îi îndemn pe botoșăneni să vină să voteze, pentru că este orașul lor, iar viața lor în această comunitate depinde de deciziile care se iau la nivel administrativ. Deci, dragi botoșă neni, veniți duminică la vot!

-Prin ce vă deosebiți de ceilalți candidați? Care ar fi avantajele dvs.?

Portariuc: Spre deosebire de alți candidați cred că am înțeles bine că oamenii nu mai vor conflicte politice și își doresc ca cei pe care îi aleg să lase cearta și să lucreze pentru oraș, pentru comunitate. Din acest motiv am propus acea „Pace politică pentru dezvoltarea municipiului Botoșani”. Au fost politicieni care m-au criticat atunci. Și Flutur, dar și colegi din partidul meu. Am explicat atunci, o mai spun o dată: cu scandalul și harța permanentă între politicieni nu am rezolvat nimic bun. Și eu am fost blocat în permanență de consilierii politici din Consi liul Local. M-am descurcat și așa, dar s-ar fi putut face mai multe, dacă exista consens. E timpul să ieșim din această logică a conflictului, să comunicăm civilizat și să valorificăm ideile bune pentru oraș, indiferent de la ce partid sau de la ce persoană provin ele.

-Sunteți dispus să faceți pace chiar și cu cei acuzați de corupție?

Portariuc: Nu, este exclus acest lucru. Vă rog să rețineți că și propunerea de colaborare pe care i-am făcut-o d-lui Flutur a fost condiționată de rezolvarea probleme lor pe care le are dânsul cu DNA. Eu nu-l acuz că e vi novat. Avem în Constituție prezumția de nevinovăție. Dar e o chestiune de încredere. Oamenii trebuie să aibă încredere în Primărie, iar cât timp există aceste suspiciuni de corupție asupra d-lui Flutur, nu putem vorbi de colaborare la nivel instituțional. Evident că voi încerca să am un dialog cu dânsul, dar nu îi pot oferi un loc în echipa mea. Dacă e scos de sub acuzare, putem discuta de propunerea mea – desigur, dacă și dânsul va fi capabil de dialog și colaborare.

-Cât de importantă este integritatea în administrația locală, comparativ cu celelalte probleme presante ale cetățenilor?*

Integritatea este esențială. Vorbeam de încredere. Nu poți face nimic ca primar dacă nu ai încrederea cetățenilor. Iar atunci când apar suspiciuni de corupție, nu mai poți pretinde încredere din partea cetățenilor. Dar nu e vorba numai de încredere, de imagine. E vorba și de bani. Primăria poate pierde mulți bani din cauza corupției.

-Vă referiți la banii furați de cei din Primărie? Ne puteți da un exemplu?

Portariuc: E vorba desigur și de acei bani. Dar sunt alte instituții care au atribuția de a stabili prejudiciul fiecărui caz de corupție. Eu nu sunt nici procuror, nici judecător. Dar ca primar m-am confruntat cu cazul fostului viceprimar, din echipa d-lui Flutur, respectiv dl Cătălin Alexa, care e trimis în judecată pentru mai multe in fracțiuni de corupție. Acest caz a fost sesizat de DLAF, un fel de corp de control al Comisiei Europene în România. Ca urmare a acestei sesizări, Comisia a tăiat 180 de miliarde de lei, bani europeni pe care îi aveam la dispoziție pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Cum proiectul era deja început, am fost nevoit să împrumut această sumă de la bănci. Cu acești bani aș fi putut să asfaltez 20 de străzi, să construiesc 2 grădinițe, să amenajez 5 locuri de joacă sau să fac peste 1.000 de locuri de parcare. În loc să fac asta, am acoperit gaura în fonduri europene din cauza cazului Alexa.

-Ce mesaj le transmiteți botoșănenilor înainte de vot?

Portariuc: În primul rând, să vină să voteze, pentru că trebuie să fie alegerea lor. Să vină să voteze pentru a pune capăt conflictelor și pentru a continua ce am început împreună!

Publicitate electorală

 

One thought on “Primarul Ovidiu Portariuc: Oamenii nu mai vor certuri și atacuri politice. Trebuie să colaborăm pentru orașul nostru!

  1. Da’ nu s-a prins cam tarziu omul asta de ce vor oamenii?… Dupa ce i-a atacat si spurcat pe toti contracandidatii, brusc si-a amintit ca „oamenii nu mai vor certuri si atacuri politice”… Pe bune?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *