PSD Botoșani: La Mileanca, primarul PNL a organizat o secție de votare la etaj, fără rampă pentru persoanele cu dizabilități

psd siglaInventivitatea candidaților PNL în funcție de a folosi poziția de primar pentru a-și crea un avantaj electoral este inepuizabilă.

În comuna Mileanca, primarul localității Ioan Ursachi, care este și candidat din partea PNL a găsit o nouă cale pentru a împiedica votul negativ din partea persoanelor nemulțumite de activitatea edilului în domeniul protecției sociale. Cum cele mai multe persoane care depind de serviciile publice de asistență socială sunt în vârstă și se deplasează cu dificultate sau au diverse dizabilități locomotorii, primarul Ursachi a decis să amplaseze secția de votare nr. 313 la etajul din clădirea Primăriei, în speranța că votanții în cauză nu vor putea ajunge să își exprime votul. Aceasta în condițiile în care accesul către etaj nu are rampă specială pentru persoanele cu dizabilități.

După decizia primarului, mai mulți cetățeni s-au adresat autorităților cu solicitarea de a dispune mutarea secției de votare la parterul clădirii, astfel încât să își poată exercita votul.

De asemenea, PSD Botoșani a depus o plângere la Autoritatea Electorală Permanentă în care solicită mutarea secției la parter.

În plângere se arată că în toate alegerile anterioare, secția de votare respectivă a funcționat la parterul Școlii nr. 1, din vecinătatea Primăriei.

Deși Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 7 Botoșani au solicitat autorității locale respectarea dispozițiilor legale în vigoare, nici până în acest moment primarul comunei Mileanca nu a luat măsurile necesare pentru mutarea secției de votare nr. 313.

Publicitate electorală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *