Cetățenii UE vor putea să își înregistreze rezidența și în ziua votării

imigranti pasaportActivitatea de lucru cu publicul a Inspectoratului General pentru Imigrări va fi prelungită premergător și în ziua votării pentru alegerea autorităților administrației publice locale, din data de 5 iunie a.c., pentru înregistrarea rezidenței cetățenilor Uniunii Europene.

like facebookAstfel, programul de lucru al structurilor pentru Imigrări, din întreaga țară, a fost prelungit, sâmbătă, 4 iunie între orele 8.00 şi 16.00, şi duminică, 5 iunie între orele 07.00 şi 21.00, pentru a răspunde cererilor de înregistrare a rezidenței, eliberarea unor adeverințe, precum și pentru alte solicitări conexe procesului electoral.

Cetățenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenței trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele justificative în funcție de scopul șederii pe teritoriul României.

Costul eliberării certificatului de înregistrare este de 2 lei şi se va achita la unităţile CEC Bank în contul bugetului local nr. 21340202 sau se poate prezenta și un timbru fiscal de aceeași valoare, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *