Comunicat PSD: Și CNA condamnă campania murdară a lui Flutur

psd siglaConsiliul Național al Audiovizualului (CNA) a adresat o somație publică postului de televiziune Tele M, pentru că în emisiunea electorală în care l-a avut ca invitat pe candidatul PNL, Cătălin Flutur, acesta a formulat acuzații false, fără probe, împotriva actualului primar Ovidiu Portariuc și fără ca moderatorul emisiunii să intervină pentru restabilirea dreptului la imagine.

Conform hotărârii CNA, postul Tele M a încălcat prevederile Deciziei CNA nr. 220/2011, art. 40 (1) potrivit căruia, „în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzații unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susținute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a-și exprima puntul de vedere”.

CNA este a treia autoritate publică, după Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean, care confirmă și condamnă campania murdară desfășurată de candidatul PNL pentru Primăria Botoșani.

Amintim că, deși FLUTUR CĂTĂLIN-MUGUREL este singurul candidat pentru Primărie cercetat de DNA pentru două fapte de abuz în serviciu, ce se încadrează la categoria infracțiunilor de corupție, acesta a încercat să inducă percepția că și alți candidați – respectiv Ovidiu Portariuc – ar avea aceleași gen probleme penale. Însă, după cum reiese din deciziile autorităților în drept, niciuna dintre acuzațiile lui Flutur împotriva lui Portariuc nu a fost reală și nu a putut fi probată prin niciun înscris oficial.

Ca urmare a somației publice adresată de CNA, postul Tele M este obligat ca astăzi, în ultima zi de campanie, să îi acorde un drept la replică primarului Ovidiu Portariuc în care acesta va putea să își exprime punctul de vedere față de campania murdară desfășurată împotriva sa de către candidatul PNL. Primarul Portariuc a anunțat deja că va folosi spațiul de emisie primit pentru a vorbi despre necesitatea ca liderii politici din Botoșani să înceteze luptele și atacurile politice și să caute, în schimb, o cale de colaborare în beneficiul botoșănenilor și pentru dezvoltarea municipiului.

 Publicitate electorală

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *