Scrisoare deschisă adresată de PNL lui Ovidiu Portariuc

catalin fluturStimate domnule Ovidiu Portariuc,

 Iată că ne aflăm la finalul unei campanii electorale pe care o putem de departe cataloga una dintre cele mai murdare de până acum. Anticipam oarecum acest comportament din partea dumneavoastră, însă recunosc că mi-ați întrecut așteptările. V-ați folosit fără nici o jenă de funcția publică pentru a obține avantaj electoral. Ați folosit fondurile publice pentru a vă promova imaginea, uzând de cele mai evidente subterfugii pentru a ocoli legea electorală.

Neavând cu ce reușite să apăreți în fața concetățenilor ați mizat pe cartea atacurilor murdare, a minciunii, a distragerii atenției de la adevăratele probleme ale comunității. Ba chiar v-ați însușit fără jenă proiecte care nu vă aparțin, proiecte pe care nu le-ați dorit, proiecte pe care chiar le-ați ratat.

Ați folosit fondurile publice pentru a cumpăra voturi și ați fi făcut mai abitir asta dacă nu v-ar fi oprit consilierii locali. Ați fost învățat să vă fidelizați un segment de electorat căruia să le oferiți pomeni din banii strânși de la ceilalți concetățeni și ați încercat să puneți în practică această rețetă. Parțial chiar v-a reușit. Astfel, viziunea dumneavoastră despre viitor pentru Botoșani se rezumă la niște cozi imense la care oamenii stau pentru a primi gratuit niște bonuri valorice și niște pachete cu alimente. De fapt nu chiar gratuit, pentru că o dată la patru ani trebuie să vă dea votul. Tristă imagine.

Spre deosebire de dumneavoastră, proiectul meu pentru municipiul Botoșani presupune dezvoltare economică, investiții, locuri de muncă decent plătite, modernizare, respect față de cetățean și redarea demnității acestuia în fața autorității.

Am sesizat că, în tot acest timp, ați avut o obsesie, un complex Flutur. În cei patru ani ai mandatului dumneavoastră, în loc să vă ocupați de treburile urbei, v-ați concentrat toate energiile pentru a compromite imaginea celui pe care l-ați perceput permanent ca o amenințare, celui care, prin simpla sa existență, vă dădea insomnii. Din păcate pentru dumneavoastră tot nu veți scăpa de acest complex, pentru că lumea va continua să vă compare cu mine. Da, pentru că eu, chiar și după patru ani de când nu mai sunt primar, încă am ce arăta botoșănenilor, pentru că realizările mele sunt în oraș, pe acelea nu le-ați putut lua sau ascunde sau compromite. Nu pe toate.

După patru ani în care ați fugit de răspundere, în care nu ați dus la îndeplinire nici una din promisiunile electorale cu care ați ajuns primar, în loc să dați socoteală pentru asta, ați considerat că, pentru dumneavoastră, cea mai bună strategie de apărare este atacul. Ați crezut că așa vă puteți masca neputința, lipsa de idei și competență. Și ați atacat fără să respectați regulile bunului simț sau, uneori, chiar legile privind finanțarea campaniei electorale, pentru că unele dintre atacuri nu vi le-ați asumat, le-ați dat anonime, deși toată lumea a înțeles cine e în spatele lor. Și culmea, după ce ați făcut asta, dacă ați primit o replică, ați avut îndrăzneala să vă victimizați. Jenant, aș spune, pentru un bărbat în toată firea.

Ați pozat în sărac și cinstit, însă i-ați culpabilizat pe alții. Ați evitat cu bună știință să vă asumați că faceți parte dintr-un partid al cărui președinte este condamnat penal, însă ați exploatat la maxim niște suspiciuni nedovedite asupra adversarilor dumneavoastră.

Etaloanele cu care dumneavoastră, domnule Portariuc, măsurați, sunt total disproporționate și prea subiective. Scăpați însă din vedere un singur lucru – cetățenii analizează bine ce se întâmplă, ei înțeleg că vreți să-i mai păcăliți o dată și asta îi deranjează foarte tare. Reacția lor o veți vedea la vot. Sper că veți primi o lecție dură din partea lor, valabilă pentru toți cei care se vor mai gândi vreodată să joace necinstit, asemeni dumneavoastră.

Publicitate electorală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *