Vezi ce te așteaptă la Euro 2016, care sunt favoritele și unde are loc finala!

campionatul european de fotbal franta 2016Cu totii ne bucuram de faptul ca ne-am calificat pentru Campionatul European de Fotbal 2016, dar trebuie sa recunoastem ca sansele noastre pentru finala sunt unele destul de mici, daca nu chiar inexistente (dupa cum spun unii specialisti). Cu toate acestea, finala ramane cel mai important meci si, indiferent de cine sa va afla la Paris, aceasta tot va atrage cele mai mari audiente, atat din Romania cat si si de pe restul globului. Asa ca, pentru a va pregati de marele eveniment, dar si de competitie in general, am pregatit un material mai amplu despre echipele favorite, despre stadionul pe care se va juca finala, dar si despre celelalte detalii interesante pe care le propune aceasta competitie.

Detaliile complete despre Finala Euro 2016 le poti gasi pe site-ul celei mai mari comunitati online de pariori din Romania, PariuriX.com: stiri de ultima ora, observatii, avancronice si ponturi de la cei mai buni tipsteri din tara.

O scurta istorie a Campionatului European

Dupa cum probabil stiti, aceasta este cea mai mare editie de pana acum, prima cu 24 de echipe. Competitia se afla deja la a 15-a editie si se desfasoara o data la 4 ani inca din 1960. Si daca ne gandim ca la prima au fost doar 4 echipe (din 17 intrate din calificari), ne putem da seama cat de mult a crescut competitia si cu cata importanta este ea abordata acum.

De ce totusi atat de putine echipe? In primul rand, Germania de Vest, Anglia si Italia nici nu au dorit sa participe si, oricum, in Europa erau mai putin tari decat sunt acum. Turneul final a fost gazduit tot de Franta si, alaturi de aceasta, s-au mai calificat Yugoslavia, URSS si Cehoslovacia (tari care, intre timp, s-au fragmentat foarte mult). Sovieticii au fost castigatori in urma unei finale cu Yugoslavia, 2 la 1 dupa prelungiri. Echipa Romaniei a fost si ea prezenta in calificari, a trecut de Turcia, dar in dubla decisiva a fost invinsa de Yugoslavia cu 5 la 0 la general.

Pana in 1976, turneul final a ramas tot cu patru echipe, calificate in urma unor pre-turnee extrem de dificile. Noi inca nu am reusit sa debutam si, intre timp, castigatoare au fost Spania, Italia, Germania si Yugoslavia. Un eveniment important a avut loc in 1968, atunci cand semifinala dintre Italia si URSS a fost decisa dandu-se cu banul, castig de cauza avand prima din ele, care era si gazda. Acest incident arata cat de diferit era fotbalul acum 50 de ani si cat de mult s-a schimbat de atunci, atat din punct de vedere competitiv (numarul echipelor a crescut de 6 ori), cat si din cel regulamentar.

Editia din 1980 a fost prima cu 8 echipe, ceea ce ne-a permis si noua sa ajungem la turneul final, doar ca patru ani mai tarziu. Pana la o noua schimbare, in 1992, castigatoare au fost Germania, Franta, Olanda si Danemarca, ultima in una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului.

Asadar, 1996 a fost turneul care a apropiat si mai mult situatia de cea pe care o cunoastem acum. Si echipa Romaniei a fost prezenta, dar a terminat grupa fara niciun punct. Competitia s-a tinut in Anglia, dar a fost castigata de Germania, la primul trofeu continental dupa unificare. In 2000, Franta a castigat primul turneu gazduit de doua tari, Belgia si Olanda. O alta mare surpriza a avut loc in 2004, cand gazda Portugalia a fost invinsa atat in meciul de deschidere cat si in finala de Grecia. Au urmat doua finale la rand castigate de Spania, iar acum, in fata celui mai mare turneu de pana acum, lista favoritelor arata in felul urmator.

Care sunt echipele cu cele mai mari sanse sa ajunga in finala si sa o castige

Cea mai mare sansa la trofeu este detinuta de Franta, la egalitate cu Germania. Francezii sunt gazde si acest lucru pare sa conteze extrem de mult pentru ei. Acestia au reusit sa castige celelalte turnee gazduite de ei (Euro 1984 si Cupa Mondiala din 1998), au o generatie foarte buna si o grupa usoara, care pare sa le asigure prezenta in sferturi. Mai mult decat atat, francezii tind sa faca turnee mediocre pe care sa le urmeze cu unele grozave si, dupa ce mondialul de acum 2 ani a fost extrem de sters, lumea asteapta destul de multe de la ei.

Germania este, in schimb, campioana lumii si de aceea sunt si creditati cu prima sansa. Ei insa nu au o grupa chiar atat de facila, prezenta Poloniei, echipa care i-a invins si in calificari dandu-le acestora ceva dureri de cap. Totusi, specialistii asteapta ca generatia grozava pe care o are Low la dispozitie sa conteze si de aceasta data si sa cotinuie parcursul bun pe care l-a avut la ultimele tunee finale, toate incheiate cel putin printre cele mai bune patru echipe ale competitiei. Pentru Germania, orice rezultat mai jos de finala ar fi un esec, dar sunt sanse mici sa se intample asta.

Pe un surprinzator loc trei in acest clasament se afla Spania, detinatoarea trofeului si singura echipa din lume care a castigat trei competitii internationale la rand. Cu toate acestea, dupa dezastrul de la Cupa Mondiala, dar si dupa o evidenta scadere de forma in ultimii ani, ibericii sunt mai putin de speriat decat erau inainte. Asta nu inseamna ca nu mai sunt una dintre cele mai bune echipe din lume. Ei s-au calificat cu o relativa usurinta la turneu, au castigat gupa fara probleme si au avut rezultate bune in amicale. Sunt o echipa imprevizibila si o mare favorita pentru a fi prezenta in careul de asi.

Surpriza adevarata vine insa din partea Belgiei, echipa care a reusit sa urce pana pe primul loc in clasamentul mondial al nationalelor. Totusi, echipa este de cativa ani considerata a fi una dintre cele mai bune, dar, pana acum, nu a reusit sa se impuna. De aceea, Euro 2016 pare sa fie oportunitatea perfecta pentru a demonstra ceea ce pot. Cu jucatori care au ajuns in sfarsit la maturitate si care joaca la cele mai mari cluburi din Anglia si Spania, a venit probabil timpul ca Belgia sa joace cel putin o finala internationala.

Echipa care le poate da belgienilor planurile peste cap inca din grupe este Italia. Fara indoiala, cel mai interesant duel din prima faza, acesta pune fata in fata o echipa mare de astazi, dar fara istorie si una careia nu ii lipseste palmaresul, ci prezentul. Totusi, acum patru ani, Italia a uimit pe toata lumea si a ajuns in finala. De aceea, ei nu trebuie sa fie niciodata scosi din ecuatie, pentru ca au demonstrat de atatea ori cat sunt de imprevizibili.

Pe locul sase in topul favoritelor se afla Anglia. Cu o generatie tanara si dornica de succes, singura echipa care a terminat calificarile doar cu victorii pare sa fie o candidata clara la trofeu. Dar, asa cum italienii reusesc mereu sa castige cand nu se asteapta nimeni, englezii obisnuiesc sa piarda cand sunt mari favoriti. Pentru tara care a inventat fotbalul si care a obtinut atat de multe la nivel de club, doar Cupa Mondiala din 1966 este extrem de putin. In plus, nu au jucat nicio o finala de Euro, dar lucrurile se pot schimba acum.

Ultima echipa care pare sa se inscrie cu sanse reale in lupta pentru finala este Portugalia. Poate ca, din toate echipele prezentate, pare sa fie cea mai slaba, insa cu Ronaldo intr-o zi buna este extrem de greu de invins. In plus, nu are o grupa grea si jucatorul lui Real Madrid are prima sansa la titlul de golgheter, asa ca nu se stie niciodata.

Daca vrei sa pariezi pe desfasurarea de forte de la Euro 2016, te invit sa accesezi aici cele mai bune oferte promotionale ale caselor de pariuri licentiate in Romania.

Unde se joaca finala

campionatul european de fotbal franta- 2016La un eveniment de o asemenea anvergura, pana si stadionul are o importanta majora, mai ales pentru gazde. Marele meci va avea loc pe 10 iulie 2016 pe Stade de France, cea mai mare arena a tarii si una extrem de norocoasa pentru francezi.

Aici, ei au castigat atat Cupa Mondiala 1998, cu 3 – 0 in fata Braziliei, cat si Cupa Confederatiilor din 2003, 1 – 0 in fata Camerunului. Asadar, daca ar fi sa ne luam doar dupa istoric, Franta poate sa fie considerata campioana daca joaca finala. Totusi, nu doar acest aspect conteaza, asa ca orice rezultat este posibil.

Stade de France este al cincilea stadion de fotbal al Europei, cu o capacitate de 81000 de locuri si in prezent gazduieste meciurile nationalei Frantei, atat ale echipei de fotbal cat si pe cele ale echipei de rugby. Pe stadion s-au organizat si finalele Champions League din 2000 si 2006 (castigate de Real Madrid si Barcelona), dar si finala CM de Rugby 2007, castigata de Africa de Sud.

Asadar, se anunta a fi o competitie extrem de interesanta si trebuie sa fim mandri ca vom fi si noi acolo. Cat despre desfasurarea efectiva, ramane de vazut ce se va intampla, dar este bine ca toate informatiile sunt la dispozitia noastra.

Află care sunt cele mai bune bonusuri și cote de la pariuri pentru Campionatul European de Fotbal, Euro 2016!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *