Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de prefect din cauza codului portocaliu

dan nechifor comitet pentru situatii de urgentaPrefectul Dan Nechifor a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în după-amiaza de joi, 2 iunie, pentru organizarea în mai bune condiţii a intervenţiilor autorităţilor locale şi judeţene, dat fiind codul portocaliu ce este în vigoare la Botoşani.

like facebookMembrilor comitetului li s-a adus la cunoştinţă faptul că primăriile din judeţ au fost înştiinţate asupra necesităţii de activare a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi de instituire a serviciului de permanenţă. Edilii şefi au fost anunţaţi că trebuie să avertizeze populaţia din zonele de risc la inundaţii, să supravegheze permanent cursurile de apă şi construcţiile hidrotehnice şi să ia măsuri de evitare/limitare a efectelor situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

Preşedintele CJSU, în persoana prefectului Dan Nechifor, a solicitat tuturor şefilor de instituţii, membre ai comitetului, să anunţe urgent la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, orice problemă apărută din cauza precipitaţiilor abundente. În cazul apariţiei situaţiilor problematice, se va activa Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, structură ce cuprinde reprezentanţi ai tuturor armelor din Ministerul Afacerilor Interne, dar şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor. Instituţiile în cauză au fost invitate de către prefect să-şi delege reprezentanţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare – cod portocaliu pentru intervalul 02.06.2016 ora 16.00 – 03.06.2016 ora 18.00, când ploile pot avea caracter torenţial, depăşind local, izolat, 80, chiar 100 de litri pe metru pătrat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *