Panică într-un bloc din judeţul Botoşani. Zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

interventie incendiu pompieri trusesti- botosaniPanică, joi dimineaţă, într-un bloc de garsoniere din comuna Trusesti,  după ce bunurile dintr-o magazie amenajată în luminator, la etajul 2, au luat foc.

La fata locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi două echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din magazie, existând pericolul de extindere a flăcărilor la şase garsoniere şi o magazie. Un fum dens era atât pe casa scării, cât şi în  toate garsonierele de la etajele 2 si 3.

interventie incendiu pompieri trusesti- botosaniAu fost evacuate 21 de persoane dintre care un copil şi un bătrân ce avea probleme cu deplasarea. Evacuarea s-a facut atat prin exteriorul cladirii, cu ajutorul scarilor din dotare, cat si pe casa scarii, locatarii fiind protejati cu mastile de protectie ale salvatorilor.

Zece dintre persoanele salvate, printre care un copil, au primit ingrijiri medicale la fata locului deoarece au suferit atacuri de panica sau au inhalat fum.

like facebook„Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor, au intervenit 18 pompieri militari si voluntari, timp de 2 ore. Au ars bunurile din magazie si s-au degradat 5 usi de acces in garsoniere. S-au protejat bunurile din garsonierele din intreaga cladire , 44 la numar. Cauza probabila un bec incandescent lasat sub tensiune amplasat necorespunzator langa materiale combustibile”, se arată într-un comunicat al ISU Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *