Comunicat PSD: Portariuc câștigă un nou mandat de primar

Ovidiu PortariucPotrivit unui sondaj de opinie realizat la nivelul municipiului Botoșani, actualul primar Ovidiu Portariuc ar câștiga un nou mandat la șefia primăriei, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale.

Astfel, conform datelor prezentate în studiul sociologic, Ovidiu Portariuc ar obține 47,1% din totalul voturilor botoșănenilor cu drept de vot din municipiu.

77,8% nu ar vota un candidat penal

Pe locul doi s-ar plasa fostul edil Cătălin Flutur, care ar obține 37,8% din voturile exprimate în Botoșani. De notat însă că sondajul a fost realizat într-un moment în care doar jumătate dintre botoșăneni cunoșteau faptul că Flutur este anchetat de procurorii DNA pentru două infracțiuni de corupție, săvârșite în calitate de primar.

În același sondaj se arată că 64,1% dintre respondenți nu ar vota un candidat penal, oricât de competent ar fi acesta, în timp ce încă 13,7% spun că probabil nu ar vota o astfel de persoană, chiar dacă ar fi vorba de cineva competent. În schimb 16,5% spun că probabil i-ar acorda votul unui candidat pus sub urmărire penală, iar 5,7% afirmă că ar vota candidatul preferat chiar dacă acesta ar fi cercetat pentru fapte de corupție.

Până în prezent, dintre toți candidații, doar Cătălin Flutur, din partea PNL (fost PDL), este cercetat de procurori pentru fapte încadrate la infracțiunile de corupție.

Țăbuleac pe locul 3

Pe cea de-a treia poziție în preferințele botoșănenilor se află candidatul PMP, Mihai Țăbuleac, care întrunește 7,7% din preferințele botoșănenilor.

Ceilalți candidați evaluați în sondaj au obținut împreună 8% din totalul opțiunilor exprimate.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-11 ianuarie 2016, pe un eșantion de 1.034 de chestionare aplicate la domiciliul respondenților, înscriindu-se într-o marjă de eroare de ±3%. Sondajul a fost realizat de PIAR MEDIA, singura agenție care a publicat sondaje ce au anticipat corect rezultatele de la ultimele scrutine electorale din județul Botoșani.

Publicitate electorală

3 thoughts on “Comunicat PSD: Portariuc câștigă un nou mandat de primar

  1. Vise, domnu primar nu a facut nimic pt oras…..singurul vot il va primi de la domnu Mazare. O zi placuta.

  2. ,, Daca duminica viitoare ar avea loc alegerile locale”. Alegerile locale au loc duminica aceasta, duminica viitoare e posibil sa se organizeze alegeri in PSD dupa ,, succesul” din alegerile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *