Medicul Ștefan Bercea: Avem tratative cu diferiți medici anesteziști pentru a veni să lucreze la Spitalul Județean

Stefan BerceaConducerea Spitalului Județean poartă discuții cu mai mulți medici anesteziști pentru a veni să lucreze la Spitalul Județean. Unitatea spitalicească se confruntă cu o criză de medici antesteziști, iar din acest motiv operațiile se fac cu programare. Trei anesteziști asigură activitatea Compartimentului de ATI și activitatea din Blocul operator, iar necesarul ar mai fi de șase.

like facebookNumărul anesteziștilor aflați în activitate este redus, spitalul are nevoie de încă șase-șapte anesteziști pentru desfășurarea în condiții normale a activității. Avem tratative cu diferiți medici anesteziști pentru a veni să lucreze la Spitalul Județean. De asemenea, avem în pregătire doi anesteziști care urmează să vină la spital”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

El spune că cei mai mulți dintre medicii anesteziști preferă să plece în afară țării pe salarii și de zece ori mai mari în România, de aici și această criză. În afară, un anestezist este plătit cu peste 15.000 euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *