Ziua Mondială fără Tutun, marcată și la Botoșani

mars anti fumatAgenţia Naţională Antidrog (ANA) prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, la nivel local, de activităţi de informare – sensibilizare  – conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

like facebookAstfel, prin intermediul reţelei de voluntari create la nivelul Centrului, vor fi distribuite în zona centrală a municipiului Botoşani un număr de 2000 de pliante şi flyere privind efectele negative ale consumului de tutun, vor fi desfăşurate activităţi de prevenire în două unitaţi de învăţământ- Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani şi Şcoala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoşani. În două Centre de Plasament vor fi organizate proiecţii de filme cu tematică antidrog.

În fiecare an, în data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin instituţiile naţionale responsabile de monitorizarea şi implementarea politicilor de reducere a consumului de tutun, marchează Ziua Mondială Fără Tutun (WNTD), subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun și pledând pentru programe eficiente de reducere a consumului de tutun.

În cadrul Zilei Mondiale fără Tutun 2016, OMS pregăteşte adoptarea ambalării neutre (sau a pachetelor standardizate), o măsură ce restricţionează utilizarea ambalajului ca formă de publicitate şi promovare a tutunului, având ca temă “Următorul pas FCTC: ambalarea neutră a produselor de tutun”, sub sloganul: “Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!”.

Tutunul ambalat neutru se va vinde în pachete standard ca dimensiuni şi numai în două culori, în care singura prezentare grafică va aparţine avertismentelor de sănătate, iar informaţia tutun – specifică – brandul/versiunea/numărul ţigaretelor – va avea culori reglementate şi font diminuat.

Sursa: comunicat Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *