FOTO Compartimentul de neurochirurgie de la Spitalul Județean, deschis oficial. Slujbă de sfințire și invitați neurochirurgi de la Iași

corneliu mihai petre kiss medicul mosnegutuCompartimentul de neurochirurgie de la Spitalul Județean ”Mavromati” a devenit funcțional de vineri. Acesta a fost inaugurat în prezența oficialităților locale și a unei echipe de neurochirurgi de la Iași. Demersurile pentru înființarea acestui compartiment au început în urmă de mai bine de doi ani și s-au materializat abia acum.

like facebookNoul compartiment va avea zece paturi, unde va lucra deocamdată doar un medic, Petre Kiss, venit de la Cluj.

Reprezentanții Spitalului Județean susțin că deschiderea Compartimentului de neurochirurgie reprezintă o realizare pentru spital, dar și pentru pacienții botoșăneni, care până acum erau trimiși la Iași.

Nu mă gândeam că la Botoșani este posibil să deschidem un Compartiment de neurochirurgie, dar văzând ambiția domnului doctor, dorința de a veni și lucra în acest județ, în acel moment am hotărât că trebuie să fac ceva pentru spital și botoșăneni. Este o mare realizare pentru noi, pentru botoșăneni. Am mai avut un medic rezident, a fost câteva luni angajatul nostru, dar a dat examen și va lucra la Iași. Este o pierdere, dar sper să mai aducem un medic”, a declarat managerul Spitalului Județean, Corneliu Mihai. El spune că deschiderea compartimentului a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de Consiliului Județean, Ministerului Sănătății, dar și ai unor sponsori.

Medicul Petre Kiss a declarat că în cadrul acestui compartiment se vor rezolva problemele de diagnostic neurochirurgical și cele din patologia neurochirurgicală, care până acum erau direcționate către Iași. El a menționat că la Spitalul Județean ”Mavromati” se vor face inclusiv intervenții chirurgicale.

Noul compartiment a fost și sfințit.

sfintire neurochirurgie

neurochirurgie

neurochirurgie 2

neurochirurgie 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *