Scandal în ședința de Consiliu Județean de la salariile mari ale directorilor de la Nova Apaserv

consiliu judeteanDirectorii de la societatea Nova Apaserv au fost criticați, joi, în ședința de Consiliu Județean, că au venit cu o solicitare de majorare a salariilor din cota variabilă și pe 2017. Consilierul județean Gheorghe Vâzdoagă i-a acuzat pe șefii de la Nova Apaserv de șantaj, spunând că aceștia încearcă să forțeze mâna consilierilor pentru a vota bugetul societății pe acest an, unde sunt prinse și creșteri salariale pentru directori.

like facebookCred că este o mică șmecherie. În proiectul de hotărâre se spune că partea variabilă dispare și suma totală ar fi de peste 300 mii, dar este păstrată intactă în anexă, care face parte integrantă din această hotărâre. Îmi cer iertare, dar o creștere salarială pentru directori pe 2016 și 2015, comparativ cu 2015 de 202%, mi se pare că atinge alte cote. Dacă comparăm cu 2014, creșterea este de 272%”, a spus Vâzdoagă.

Critici cu privire la bugetul societății a avut și consilierul Dorin Ciuștea. El a spus că cheltuielile sunt mai mari decât veniturile la societate.

Îndemn la prudență, pentru că aceste creșteri salariale s-ar putea ca la un moment dat să greveze asupra activității eficiente a societății. Și eu sunt de acord să aprobăm bugetul, mai puțin cu acea creștere salarială pentru conducere. Salariul la nivelul conducerii este suficient și destul de bun”, a menționat Ciuștea.

La rândul său, consilierul Dumitru Zmău a cerut suspendarea articolului din proiectul de hotărâre care prevede acordarea acelei părți variabile pentru conducerea societății.

A intervenit și consilierul județean Cătălin Flutur, care a spus că bugetul societății Nova Apaserv trebuia votat din luna martie, pentru că societatea are angajamente față de diverși parteneri, și că Consiliul de administrație este cel care trebuie să stabilească salariile managerilor.

Noi putem stabili niște limite, și nu am văzut limitele, până la cât să urce sau nu această salarizare, pentru ca ulterior CA să stabilească cât este salariul managerului”, a spus Flutur, care a cerut ca bugetul societății să fie aprobat, dar cu suspendarea cotei variabile.

Directorul societății, Gabriel Cârlan, a spus că, potrivit legii, ”salarizarea directorului este compusă dintr-o componentă fixă și un variabilă. Nivelul componentei variabile este stabilită după un studiu, așa cum spune legea. Anul trecut s-a aprobat bugetul cu acea componentă variabilă, dar s-a aplicat din noiembrie pentru că am făcut studiul comparat de care spune legea. Până în noiembrie nu s-a luat nimic”, a adăugat Cârlan.

Bugetul societății a fost aprobat în cele din urmă, deși au fost și voturi împotrivă sau abțineri, însă nu va mai cuprinde acea cotă variabilă.

În acest moment directorii nu vor mai lua cota variabilă, ci numai salariul fix, așa cum a fost stabilit anterior. Cotă variabilă nu mai există nici la Consiliul de administrație, nici la conducerea executivă, iar pentru perioada ianuarie-mai, directorii vor trebui să restituie acea sumă. Bugetul va fi refăcut, nu în formula în care l-a prezentat operatorul de apă”, a spus președintele CJ, Gheorghe Sorescu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *