Premieră în justiţie! Profesorul de la Cooperaţie, primul inculpat care a cerut să fie arestat

paul lupu profesor cooperatie adus diicotJustiţia botoşăneană a înregistrat, de curând, o premieră. Profesorul de la Şcoala de Cooperaţie, care a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Orgnizate şi Terorism, a cerut să fie arestat preventiv.

Este vorba despre profesorul Paul Lupu, ce a fost acuzat iniţial de act sexual cu un minor şi pornografie, însă urma audierii victimelor şi a martorilor din dosar procurorii au decis schimbarea încadrării juridice în viol şi agresiune sexuală.

like facebookAcesta ar fi chemat la el acasă mai mulţi elevi şi întreţinea raporturi sexuale orale cu aceştia. Surse neoficiale susţin că elevii erau dominaţi psihic de personalitatea profesorului şi acceptau favorurile sexuale. Acesta aborda victimele la şcoală şi în restaurantul pe care îl conducea. Treptat elevii au început să vorbească între ei şi apoi organele de anchetă s-au autosesizat. Profesorul prefera un anume profil, băieţi de 14-15 ani, gingaşi şi mai retraşi.

După ce au fost audiaţi patru elevi au recunoscut abuzurile sexuale petrecute în ultimii doi ani. Profesorul a preferat să nu dea declaraţii despre caz preferând să vorbească despre activitatea sa profesională de excepţie. Reţinut şi dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă cadrul didactic a surprins. Şi-a angajat un avocat care a cerut ca măsura preventivă să fie de control judiciar sau arest la domiciliu, însă la ultimul cuvânt în faţa instanţei Paul Lupu a cerut să fie arestat preventiv. În consecinţă după ce instanţa a decis arestarea sa, profesorul nu a contestat măsura, aşa cum o fac toate persoanele aflate în această situaţie.

Gestul său de a cere să stea în spatele gratiilor poate fi explicat fie prin faptul că îi este ruşine să se mai întâlnească cu apropiaţii săi, după faptele reprobabile care au fost făcute publice, fie îi este frică să nu fie linşat de familiile victimelor sale.

 

17 thoughts on “Premieră în justiţie! Profesorul de la Cooperaţie, primul inculpat care a cerut să fie arestat

  1. Cum poti invinui si distruge un om cu acuzatii initiale grave si apoi sa audiezi niste minori si sa sa spui ca procurorii au schimbat incadrarea in functie de declaratiile minorilor.E cusuta cu ata alba.

  2. :)dupa ce a fost invinuit de altele ,acum i s-a schimbat incadrarea juridica in functie de marturiile mincinoase a unor minori? Halal justitie!

  3. Este o aberatie. ..am lucrat impreuna cu Paul la Scoala de cooperatie si pot sa confirm corectitudinea si devotamentul cu care Isi desfasura activitatea. Tineri din ziua de azi sunt fragili psicologic si usor de influientat ..este suficient ca cineva sa ii manipuleze pt a distruge cariera unui ilustru profesor. ..Forta Paul te sustin! Cum e popsibil sa schimbi incadrarea juridica dupa cum bate vantul? Daca nu-i alba e neagra.Rusine si blestemati sa fiti cei cu suflt mojic!

  4. Rusine voua care vreti sa-l discreditati!Domnul a fost dirigintele meu,un om extraordinar de bun si corect!Capul sus si fiti puternic indiferent de situația eu va susțin!!!cred ca ca o pers care are o reputație atât de buna sa isi distrugă totul intr-o secunda…e imposibil!!!

  5. .Sper din tot sufletul sa nu fie adevărat. Este un profesor exemplar. Nu pot sa cred ceea ce am citit în presa…sunt șocată.Paul, este tot ce se poate spune despre un om de bine, sau, foarte bine… un profesor bun, un manager si mai bun, are 2 mastere, si, peste toate, un foarte bun matematician, care depaseste multi profesori cu calificare in acest domeniu, adica, prof. de matematica. Oricum continui sa cred ca nu e vinovat !

  6. Un om deosebit ,ne-a chemat si ne-a dat de lucru,Imprumuta bani oricand cineva avea nevoie si cand doream sa cumparam ceva apelam la dumnealui.Sa-i dea Dumnezeu sanatate.Oricum nu cred ce spune presa.M-a ajutat cu bani cand mama a stat internata in spital la Iasi ,si cand am vrut sa imi cumpar masina la fel.Ne certa uneori dar cu temei sa fim oameni cuminti si harnici.Respect domnule profesor si mama se roaga pentru dumneavostra.

  7. De ce nu veniti si la Sucevita sa ne intrebati si pe noi? Suntem din BT si suntem fostii elevi ai Domnului Paul,am lucrat atatia ani cu dumnealui,cum e posibil atatea minciuni?.Vrem sa auzim si noi care sunt acei baieti abuzati?Rusine sa va fie ca scrieti asemenea tampenii! Domnu Paul ,aveti sustinerea noastra .

  8. Dati numele baietilor abuzati sa vedem cine sunt.Sa vedem ce smecherasi sustin abuzurile ,ca-i saturam noi de abuz de minciuna!

  9. Forta domnul Paul!Va sustinem stim ce fel de om sunteti!Imposibi de crezut asemenea minciunil! Cine-s minorii? Vrem sa vedem cine-s imaculatii ,dati-ne nume…cine i-a pus sa declare asemenea tampenii?Ce lume nebuna!

  10. Copii nătărăi care va tot dați cu părerea ca era bun, de treaba si generos, dacă DIICOT-ul îți sparge USA înseamnă ca erai de mult timp sub supraveghere si ca au destule dovezi. După cum vedeți si voi omul si- a cerut singur arestul. Pai cum sa ieși sa dai ochii cu atâta lume care a avut încredere in tine ? Nu il mai ridicați atât in slavi!

  11. Un profesor si un om cum rar vezi ,nu se poate asa ceva parerea mea cel mai inteligent om pe care lam intalnit …imi pare rau dar daca a gresit sa plateasca fiecare platim la randul nostru pentru faptele rele pe care le facem ….si sa o luam logic e o placere a vietii si fiecare o avem diferita ,el a avut o mai putina normala dar asa e viata nimeni nu stie ce are omul in cap …..sanatate multa si curaj

  12. Rezista domnule Paul, nu mor caii cand vor cainii ,nici cainii cand vor stapanii.A-ti fost pusi la zid si acuzat pe nedrept din invidie si răutate!!Fiti puternic va sustinem!

  13. Paul este nevinovat,am lucrat si impreuna la aceeasi scoala. …ziaristi scriu …ca sa fie cititi. ..a pregatit sute de elevi,are o educatie aleasa si e dedicat pana la …lasarea de sine pentru a scoate perfectiunea din munca si copiii care ii pregateste.Cat de mizerabili pot fi unii…..numai la noi e posil asa ceva!

  14. e un profesor model :))Chiar ieri am aflat ca nu s-a gasit nici o proba pe tableta domnului si blonda procuroare a facut o criza de nervi:) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *