Școlile din județ, verificate de Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Botoșani

scoala baluseniUnitățile de învățământ din județul Botoșani sunt ținta unor controale ale inspectorilor sociali din cadrul Agenției Județene pentru Prestații Sociale Botoșani. Sebastian Tocariu, directorul AJPIS, susține că scopul verificărilor este acela de a vedea dacă școlile sunt dotate cu rampe de acces pentru persoanele cu handicap.

like facebookConform legii, școlile ar trebui să aibă două locuri de parcare rezervate pentru persoanele cu handicap, rampă de acces în unitate, dacă accesul nu este la nivelul solului, apoi o toaletă accesorizată și pregătită pentru copii, deși mare parte din școlile din mediul rural nu au nici măcar apă curentă sau au toaleta undeva în curte”, a spus Tocariu.

Directorul AJPIS susține că la acest control vor fi date doar avertismente și termene de intrare în legalitate.

Vrem să vedem în primul rând preocupare, să se ceară finanțare. Amenzile sunt de la 5000 la 10 mii lei, dar nu ne grăbim cu amenzile. Dăm un termen pentru conformare și să vedem că se solicită finanțare pentru aceste investiții”, a adăugat Tocariu, care susține că cele mai multe școli nu au făcute astfel de rampe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *