Proaspătul câștigător la Cannes, Cristian Mungiu ajunge la Botoșani

BAC_70x100_BTCinefilii botoșăneni vor fi printre privilegiații care se vor întâlni personal cu proaspătul câștigător al premiului pentru regie la festivalul de la Cannes, Cristian Mungiu.

Însoțit de actorii Lia Bugnar și Vlad Ivanov, reunumitul regizor va participa, alături de spectatorii botoșăneni, la proiecția filmului “Bacalaureat”. Evenimentul, dedicat cinefililor botoșăneni, va fi găzduit de Cinema Unirea în data de 27 mai, când sunt programate două proiecții ale filmului, de la orele 16:00, respectiv 19:00, dar și o conferință de presă, o dezbatere cu publicul și o sesiune de autografe.
Participarea lui Cristian Mungiu și a actorilor Lia Bugnar și Vlad Ivanov este posibilă grație sponsorilor Elsaco, Vestra, Cai de Vis și FC Botoșani, componenții echipei de fotbal urmând să se numere printre invitații manifestării culturale.
like facebookCristian Mungiu a primit în anul 2007 Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de la Cannes, pentru pelicula „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. S-a întors apoi în competiţia festivalului cu „După dealuri”, în 2012. Atunci, filmul său a primit două premii: cel pentru scenariu şi cel pentru interpretare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *