Cum a promis un candidat de etnie romă, ce trăieşte în ghetourile Botoşaniului, că va scăpa oraşul de sărăcie

carai candidat la primarieFlorin Zbierea, zis şi Carai, este de departe cel mai pitoresc candidat la Primăria Municipiului Botoşani. Carai este de etnie romă şi locuieşte într-o cameră dintr-un cartier de blocuri sociale, numite sugestiv ”ghetouri”. Cu toate acestea, Carai promite să scape oraşul de sărăcie, scrie Adevărul. 

Florin Zbierea, zis „Carai“, este un candidat de etnie romă la Primăria Municipiului Botoşani. Şi nu doar declarativ, chiar este înscris oficial în cursa electorală. Carai este de departe cel mai pitoresc candidat. Nu are maşină, vilă şi nici foarte multe clase.

like facebookCarai străbate oraşul pe jos, trăieşte într-o cameră cu întreaga familie, într-un cartier de blocuri sociale, numite ”ghetouri” pentru starea în care se află, dar şi pentru mizeria din zonă. Totodată, Carai spune că are 9 clase absolvite, dar acte doar pentru 8 clase. Nimic din toate acestea însă nu-l opresc pe Carai să-şi facă campanie electorală, să împartă afişe, să lipească afişe şi să promită.

Carai vrea să scape Botoşaniul de sărăcie

Una dintre cele mai celebre promisiuni ale lui Carai este că va scăpa oraşul de sărăcie. „Voi scăpa oamenii de sărăcie cu proiecte cu finanţare europeană, bine aplicate”, spune convins Carai. Totodată, candidatul are o nouă viziune asupra funcţiei de primar, dar şi asupra semnificaţiei cuvântului în sine. ”Primar înseamnă primul om din stat. Trebuie să te implici, nu să stai pe scaun. Trebuie să mergi printre cetăţeni, printre necăjiţi, să le afli problemele. Măcar trei zile pe săptămână. Eu când ajung primar aşa fac, merg printre oameni. Pe jos, nici nu-mi trebuie maşină”, adaugă Carai. Totodată Carai promite botoşănenilor o viaţă de vis, sloganul său fiind ”Un om negru pentru o viaţă roz”.

Candidatul care crede că câştiga cu 1000 la 1000

Mai mult decât atât Carai este convins că va câştiga la alegeri şi că va ajunde mai mult ca sigur primar. „Am şansă nu sută la sută, ci 1.000 la 1.000. Deja mă declar primar. Patru sferturi, trei sferturi şi ceva sunt primar. Pe mine mă aleg sărmanii şi oropsiţii, că vreau să fac ceva pentru ei. Eu nu sunt bogat, nu sunt cu facultăţi, sunt de teapa lor şi le ştiu şi le înţeleg problemele mai bine ca oricine”, spune convins Florin Zbierea.

Sursa: Adevarul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *