Termenul de finalizarea a lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu”, prelungit. Consilier local: Este o rușine!

teatrul mihai eminescu botosaniNoi polemici în ședința de Consiliu Local de la reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu”. Contrele între consilieri au apărut de la un proiect de hotărâre privind ”Consolidarea și restaurarea Teatrului Mihai Eminescu”, prin care s-a propus modificarea bugetului proiectului inițial prin includerea lucrărilor de consolidare, valoarea acestuia devenind 28 milioane lei, dar și prelungirea termenului de realizarea integrală a contractului de finanțare cu 33 de luni, respectiv până la 31 martie 2019.

like facebookPrimăria Botoșani a solicitat către Ministerul Dezvoltării includerea în bugetul total al investiției și al lucrărilor de consolidare în valoare de 7 milioane lei.

Pentru mine rămâne o paradigmă faptul că în 2016, cu atâția specialiști și firme specializate în consolidări, abordăm un monument istoric cu o vechime de peste 110 ani iar în proiectul inițial nu am prins structura de rezistență și consolidarea acestui monument așa cum ar fi fost normal să o facem în momentul realizării proiectului. Este strigător la cer. La Botoșani realizăm cea mai mare minune, minunea prostiei în materie de consolidare a monumentelor istorice. Să vorbim de consolidare după ce au trecut anii în care trebuia să finalizăm acest proiect. Este o rușine, pentru că am reușit să îngropăm teatrul”, a spus consilierul local Paul Onișa, care a adăugat că în momentul în care s-a făcut proiectul ”s-a aplicat o șmecherie politică” pentru a face anumite jocuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *