PMP a stabilit opt obiective prioritare pentru județul Botoșani. Vezi lista!

afise pmpPartidul Mișcarea Populară, filiala Botoșani, a transmis în teritoriu lista priorităților care vor fi promovate de către consilierii județeni cărora li se vor atribui mandate, prin votul cetățenilor, în urma alegerilor locale din 05 iunie 2016.
Preocuparea fundamentală a noii administrații județene trebuie să privească atât funcționarea optimă a instituțiilor cu rol de ocrotire socială- sănătate, protecția persoanelor vulnerabile, cât și asigurarea serviciilor care influențează nivelul de trai al oamenilor-educație, cultură, infrastructură, locuri de muncă.
Lista propusă de PMP pentru Consiliul județean Botoșani este deschisă de Mihai Țâbuleac, cel care a fost președintele acestei instituții în mandatul 2008-2012.
Investițiile prioritare propuse de PMP sunt următoarele:

1. Accesarea unei noi surse de finanțare pentru executarea lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare pentru care actuala conducere județeana a pierdut fondurile europene-60 milioane euro (la Botoșani, Dorohoi, Flămânzi-Frumușica, Vorona-Tudora).

2. Dezvoltarea sistemului de apă canalizare prin includerea localităților din partea de nord a județului, precum și asigurarea alimentării cu apă a municipiului Botoșani, cu zonele limitrofe, din lacul Stânca-Costești.
3. Punerea în funcțiune a sistemului integrat de management al deșeurilor, inclusiv închiderea depozitelor de gunoi neconforme din Botoșani, Săveni și Darabani.
4. Continuarea procesului de modernizare și reabilitare a drumurilor județene, consolidarea acestora pe segmentele afectate de alunecări de teren (Costești, Roma, Dorobanți, Hlipiceni, Răuseni ș.a.).
5. Reluarea proiectelor privind valorificarea potențialului turistic al județului, respectiv „drumul credinței” (Frumușica-Balș-Vorona-Coșula) și noua cale de acces spre Ipotești (Baisa, Cucorăni).
6. Reabilitarea edificiilor culturale aflate pe teritoriul județului: Muzeul județean și Biblioteca județeană din Botoșani, Muzeul de artă “Ștefan Luchian” din Ștefănești, Memorialul Ipotești, Casa memoriala “George Enescu” din Liveni ș.a.
7. Reabilitarea unităților cu rol de protecție sociala a persoanelor vulnerabile, persoane în vârstă și copii .
8. Promovarea unui program european sau guvernamental de finanțare concretă a unui parc industrial cu scopul de a atrage investiții și a crea locuri de muncă.
Publicitate electorală

One thought on “PMP a stabilit opt obiective prioritare pentru județul Botoșani. Vezi lista!

  1. cel mai mare realizare ar fi sa aduca averea furată de udrea et co PMP si ar scapăa botosanii de sărăcie la cat a furat gastiel portocalii acum..plm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *