Mii de botoșăneni au beneficiat de servicii medicale de urgență, deși nu au contribuit la sistemul de sănătate

Unitatea Primire UrgenteMii de botoșăneni au beneficiat de servicii medicale la Unitatea de Primire Urgențe, deși nu sunt asigurați și nu au contribuit cu niciun leu la sistemul de sănătate. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, în 2015 s-au prezentat la Urgențe un număr de 8.900 de persoane neasigurate, în timp ce anul acesta s-au prezentat 2700 persoane neasigurate.

like facebookPe perioada cât medicul curant a considerat ca e urgență medicală, pacienții au beneficiat de spitalizare gratuită prin fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate. După ce nu mai este considerată urgență, pacientul fie își acoperă tratamentul sau se externează”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Persoanele care nu cotizează la Fondul Naţional al Asigurărilor Sociale de Sănătate beneficiază de mai multe servicii medicale. Pacienţii neasiguraţi beneficiază de servicii medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, supraveghere şi depistare de boli cu potenţial endemo-epidemic, consultaţii de monitorizare a evoluţiei sarcinii şi lehuziei, consultaţiile de planificare familială, servicii de prevenţie şi activităţi de suport.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *