Sindicatele din învățământ amenință cu boicotarea examenelor naționale

greva in scoliNemulțumirile sindicaliștilor din educație dau în clocot. Pentru că profesorii nu sunt luați în calcul de Guvern în Ordonanța privind salarizare, sindicatele amenință cu proteste de amploare.  Ei cer guvernanților să se revină asupra proiectului privind salarizarea.

like facebookEste un proiect de ordonanță mai prost decât proiectul făcut de fostul ministru al Educației. S-a pornit de la o nemulțumire de la acel proiect și a ieșit un proiect care pentru noi este de 1000 de ori mai prost. Proiectul de ordonanță inițiat înainte de fostul ministru era unul extraordinară față de cel prezentat de actualul Guvern, care prevede creșteri de salarii doar în domeniul sănătății. În învățământ, așa cum este textul ordonanței, se prevede doar reintroducerea premiul de 2% la fondul de salarii”, a menționat liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte.

Federațiile reprezentative din învățământ se întrunesc, miercuri, pentru a luat o decizie cu privire la declanșarea unor forme de protest. Sindicaliștii iau în calcul chiar boicotarea examenelor naționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *