Elevii botoșăneni, din nou pe podium la Concursul Internațional de Robotică “ROBOTOR”

elevi robotica palatul copiilorElevii de la Palatul Copiilor și Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” au participat în perioada 12-15 mai la  Trofeul Internațional de Robotică “ROBOTOR”, organizat la Orşova. Reamintim că două ediții ale acestui concurs, la nivel național, au fost organizate de Palatul Copiilor Botoșani.

like facebookAu participat echipaje din Grecia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia Portugalia, Italia şi numeroase echipe din țară.

Probele pentru roboți au fost de viteza (Dragstere), orientare, (Urmăritori Linie), inteligentă (Labirint), luptă (MiniSUMO, Micro sumo), Solari, Freestyle pe trei caregorii de vârstă.

elevi robotica palat copiiElevii din Botoșani a confirmat din nou buna pregătire din domeniu, obținând cinci locuri  I –două locuri II și un loc  III .

Un avantaj deosebit l-a avut  partea de soft, creată în totalitate de elevi, depăşind ca performanţă programele similare disponibile în kituri comerciale.

Elevii care a construit roboții au fost: Botez Șerban, Vișan Andrei, Clodninschi Darian, Grigore Eduard, Ciobîcă Vlad, Ursu George, Grigoruță Dorin, Voiniciuc Vasile, Abalașei Sebastian, Muraraș Sabin, Viziteu Iulian si Drochioi Marian. Elevii au fost coordonați de profesorii Luisian Grigore și Dănuț Hăilă.

elevi robotica palat

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *