Diferențe salariale și pentru profesorii care nu au dat statul în judecată. Vezi pe ce perioadă se acordă!

catalog- scoala- profesorSute de cadre didactice botoșănene își vor primi diferențele salariale, aferente perioadei octombrie 2008-13 mai 2011. Este vorba de acei profesori care nu au dat statul în judecată sau au pierdut în instanțe. Astfel, diferențele salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008- mai 2011 vor fi plătite și lor.

like facebookFederația a transmis o adresă către Guvernul României și una către Ministerul Educației, prin care a solicitat elaborarea în regim de urgență a normelor metodologice a Legii 85 privind plata diferențelor salariale cuvenit personalului didactic din învățământul de stat. Aceste persoane nu au fost prinse în hotărâri judecătorești. Ori au avut contract de muncă suspendat pe o anumită perioadă, când s-au făcut procesele, ori au venit mai târziu în sistem și nu au fost prinși în procese”, a spus Iuliana Nacu, liderul SIP Botoșani.

Potrivit Legii 85 din 2016, personalului didactic din învăţământul de stat căruia, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu i s-au acordat diferenţele salariale, indiferent din ce motiv şi pe baza căror decizii, pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011, i se plătesc aceste drepturi eşalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, astfel: în primul an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 5% din valoarea diferenţelor salariale; în al doilea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 10% din valoarea diferenţelor salariale; în al treilea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 25% din valoarea diferenţelor salariale; în al patrulea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 25% din valoarea diferenţelor salariale; în al cincilea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 35% din valoarea diferenţelor salariale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *