Comunicat PNL: Ce începe cu minciuni, nu se poate sfârşi altfel. Un om cu onoare şi-ar fi dat de mult demisia

sediul PNL BotosaniAcum 4 ani, tot cam pe la mijlocul lunii mai, junele candidat din partea USL la Primăria Municipiului Botoşani – nimeni altul decât Ovidiu Portariuc, lansa pe piaţa locală un document care pentru mulţi oameni de bună credinţă a însemnat un gest de responsabilitate: CONTRACTUL SOCIAL PENTRU BOTOŞANI.

În baza acestui contract încheiat între Ovidiu Portariuc, pe de o parte, şi locuitorii municipiului Botoşani, de cealaltă parte, noi, în calitate de plătitori de taxe şi impozite la Botoşani, îi solicitam candidatului de atunci şi de acum, DEMISIA. Simplu! Doar demisia… că dacă am şti că este un om de onoare, i-am solicita Demisia de onoare.

Haideţi să o luăm pas cu pas… Cum sună „Obiectul contractului” încheiat în mai 2012 între Portariuc şi toţi botoşănenii: „Pentru votul acordat de alegători, Ovidiu Portariuc se angajează ca în cursul mandatului de primar (2012 – 2016) să realizeze următoarele obiective, în beneficiul locuitorilor din Botoşani… etc” (vedeţi întregul contract).

Vezi aici contractul social semnat de Portariuc!

În cele ce urmează ne vom opri asupra fiecărui punctişor din contract pentru a ne lămuri, o dată pentru totdeauna, cu ce persoană şi cu ce caracter avem de-a face.

La punctul 1 din Contract („Crearea a minim 2.500 de locuri de muncă prin următoarele acţiuni”) sunt enumerate după cum vedeţi şase subpuncte. Dintre acestea nici unul, dar nici măcar unul, nu a fost dus la îndeplinire de persoana cu care mulţi dintre dumneavoastră aţi încheiat acest contract.

La fel stă situaţia şi cu celelalte două puncte din Contract, precum şi cu celelalte „angajamente” pe care aspirantul la încă un mandat de minciuni şi le-a luat în urmă cu patru ani.

Aşadar, în tot mandatul 2012 – 2016, domnul Portariuc nu şi-a respectat nici măcar unul dintre angajamentele luate în faţa alegătorilor. Nu i-a păsat deloc de cele asumate şi semnate. Imediat după ce s-a văzut instalat în fotoliul de primar a uitat de Botoşani şi botoşăneni. Un mandat întreg şi-a împărţit timpul între Iaşi, unde locuia la începutul mandatului, Bucureşti, unde numai el ştie ce a făcut, Germania, unde a mers să discute despre alimentaţia copiilor, Statele Unite ale Americii, unde s-a plimbat câteva săptămâni.

Un primar mai absent decât Ovidiu Portariuc nu a avut municipiul Botoşani niciodată. Un primar mai dezinteresat de problemele botoşănenilor nu a existat în istoria acestui minunat oraş. Portariuc nu a catadicsit decât cu greu şi foarte rar să ţină audienţe cu cetăţenii. Poate îi era frică să se întâlnească faţă în faţă cu cei care l-au votat! Zilele acestea e plin de avânt, are tot felul de întâlniri foarte bine regizate. A mers în Piaţa Mică, un proiect care nu îi aparţinea şi s-a lăudat cu munca altora. A fost la cele câteva scări de bloc (deci nu blocuri) reabilitate ici-colo prin Botoşani şi a vorbit despre reducerea costurilor la încălzire cu 10-15%, deci nu cu 50% cum promitea în 2012. Mai bine vorbea cu vecinii la el din scară, scară reabilitată termic cu fonduri de la Primărie. Cum???  …Nu ştiaţi că blocul în care locuieşte vremelnicul primar a fost reabilitat cu fonduri de la Primărie? E blocul ală vis-a-vis de sediul partidului condus pe Portariuc, bloc vopsit chiar în culorile partidului (alb şi roşu).

În rest nu prea iese el la întâlniri cu oamenii… Poate are o fobie. A fost un pic pe la Cornişa când a făcut mascarada aia de zi a porţilor deschise. A stat de vorbă doar 10 minute şi numai cu organizatorii. Dacă suntem corecţi, asta ca a stat de vorbă cu organizatorii e fenomenală. Acest lucru îl putea face şi acasă, în faţa oglinzii, că doar el era organizatorul. Şi aici minte de îngheaţă apele râului pentru rafting. Spune că lucrările sunt finalizate 95%, dar mai are de lucru la patinoar, la râul de rafting, la racorduri la utilităţi, câte ceva pe la piscine şi terenurile de sport, etc.

Revenind la Contractul încheiat în 2012, care, ca orice contract care se respectă, are un termen de valabilitate şi „TERMENI DE REZILIERE” pe care ne permitem să îi redăm în integralitatea lor:

„În cazul în care, în baza votului alegătorilor, Ovidiu Portariuc va deveni primarul municipiului Botoşani şi nu va îndeplini obiectivele menţionate mai sus, acesta îşi va pierde mandatul la solicitarea a 10% dintre alegătorii care au semnat acest contract şi care s-au prezentat la vot”.

Are oare demnitatea şi onoarea dl. Portariuc de a-şi da demisia măcar acum, în al 12-lea ceas? Cum poţi tu ca om să nu onorezi nici una dintre promisiunile făcute alegătorilor în urmă cu patru ani şi, totuşi, să te prezinţi din nou în faţa lor pentru a le cere votul? Cum poţi pune seara capul pe pernă ştiind că patru ani nu ai făcut nimic pentru zecile de mii de oameni cu care ai semnat un contract prin care ţi-ai asumat că vei face şi vei drege? Asta înseamnă că nu îţi pasă de alegători şi că aceşti oameni nu reprezintă nimic pentru tine. Ce le poţi răspunde oamenilor cărora le-ai promis exact 2.500 de locuri de muncă? Cum te poţi uita în ochii oamenilor de afaceri pe care i-ai asigurat de „crearea unui mediu fiscal favorabil”? Ce faci în faţa unui copilaş a căror părinţi te văd şi te imploră să le repartizezi una din cele fix „1.044 de locuinţe pentru tineri” pentru că nu au unde să-şi culce micuţul?

Putem continua la nesfârşit aşa…

El vine însă acum în faţa alegătorilor ca şi cum ar fi imaculat şi le spune că mai vrea o dată!

Credem cu tărie că nu de un astfel de om au nevoie botoşănenii!

Există însă pentru toţi cei înşelaţi în aşteptările lor, ziua de 5 iunie – când vor putea cu adevărat să rupă prin votul lor contractul neonorat de Ovidiu Portariuc.

Publicitate electorală

2 thoughts on “Comunicat PNL: Ce începe cu minciuni, nu se poate sfârşi altfel. Un om cu onoare şi-ar fi dat de mult demisia

  1. Dar diferenta dintre Flutur si Portariuc stiti care e?
    Numarul de dosareȘ Portariuc -0 pe cand Flutur are cu duiumul

  2. Pai nu mai bine ii ia flutur la el la casa pe parintii ai caror micuti nu au unde sa puna capul? Ori le da o camera la hotelul lui, ori la minicornisa lui de la alfaland, are piscina, are tot ce trebuie, doar a fost bugetar ca mine. Pana la urma cine trimite comunicatele PDL sau PNL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *