Premieră la Teatrul „Vasilache”, cu păpuși gigant și un travestit

papusi gigant vasilacheTeatrul Vasilache a gazduit, duminica dimineata, premiera unui spectacol cu totul inedit, intitulat „Soacra cu trei nurori”. Actorii au jucat cu papusi gigant, iar soacra a fost pusa in scena de un barbat, in persoana actorului Marius Rusu.

Un decor rustic care te introduce de la prima secventa in celebra poveste a lui Creanga, cu papusi purtate de actorii care intra cu totul in scena, in fata publicului in majoritate format din copii.

like facebookDoar soacra nu este intruchipata de una dintre cele sase marionete create special pentru acest spectacol de scenograful Mihai Pastramagiu impreuna cu croitorul Marcel Uriesu de la teatrul Vasilache.

papusi gigant vasilacheDe altfel, dovada ca actorul Marius Rusu si-a intrat atat de bine in rol, atat prin jocul actoricesc, cat si prin tinuta vestimentara, tipica unei femei de la tara si machiaj si coafura, sunt reactiile de uimire ale copiilor de la final impresionati de faptul ca soacra este de fapt un barbat.

Spectacolul este in regia actorului Mihai Dontu, care la premiera spectacolului papusi gigant vasilachede duminica, a fost nevoit sa intre in pielea unui dintre fiii soacrei deoarece in ultima clipa unul dintre actori s-a imbolnavit.

„E foarte important sa vada si copilul din spate, din ultimul rand, papusile si cred ca e un experiment bun acest joc cu niste papusi mai mari”, a spus Mihai Dontu, regizorul spectacolul care trebuia sa aiba premiera luna trecuta. A fost insa amanata deoarece distributia initiala il avea si pe un actor care s-a transferat intre timp la un teatru din Iasi, drept urmare repetitiile au fost reluate de la inceput.

Mihai Dontu nu este insa la prima punere in scena cu actorii de la „Vasilache”. El a montat anul trecut, in calitate de regizor, impreuna cu papusi gigant vasilacheacestia, spectacolul „Capra cu trei iezi”, tot o adaptare dupa Ion Creanga. Actorul-regizor ne-a spus ca prefera in general sa lucreze spectacole de factura clasica.

Spectacolul se adreseaza in mod special copiilor cu varste de peste 9 ani pentru o intelegere usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *