Noi premii aduse de elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” județului Botoșani

Colegiul National Mihai Eminescu Botosani (1)Elevii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu au inregistrat un nou palmares prin premiile obţinute la concursurile şcolare ce s-au desfăşurat sambata, 13 mai. Astfel, s-au obţinut următoarele rezultate:

Concursul Interjudeţean  de matematica,”Dimitrie Pompeiu”, editia a XVI-a, elevul Trişcă-Vicol Cezar (clasa a VIII a A) a obţinut premiul I, Anechitei Matei (clasa a X a A) -premiul I, Pitrop Alexandru (clasa a X a C)-premiul II +Premiu Special, Rotaru Andreea (clasa a XI a A)-premiul II, Sandu Dan (clasa a XI a)-premiu III si 47 menţiuni + premii speciale.

like-facebookOlimpiada Judeţeana de Ştiinte pentru Juniori: Mihoreanu Cosmina (clasa a VII a A) şi Murariu Danut (clasa a VIII a A) au obţinut premiul I, calificându-se pentru etapa naţională.

De asemenea, la concursul “Ştefan Procopiu”, etapa interjudeţeana, ce s-a desfăşurat la Iaşi, elevul Sava Titus (clasa a XII A) a obţinut premiul I, iar eleva Buză Miruna (clasa a XII a E), premiul III.

Elevul  Ştefan Răzvan Bălăucă s-a calificat pentru a II a etapa de baraj,în cadrul lotului de pregătire pentru olimpiada internaţionala de matematică.

La Festivalul  Francofon „Parole et Théâtre”, ediţia a V-a, elevii clasei a IX a E au obţinut Trofeul Festivalului,cu piesa „Cheia Succesului”, iar trupa „Elefanţii”, din clasa a VI a A, au obţinut premiu I, pentru interpretarea piesei”Franceza în faţa justiţiei”;

La concursul naţional de geografie”Ioniţă Ichim”, elevele Chiriac Raluca Ştefania, Colescu Iasmina şi Corduneanu Mălina, din clasa a VI a A, au obţinut, de asemenea, rezultate frumoase.

Aceste concursuri sunt activităţi extracurriculare , o sursă inepuizabilă de motivaţie; de la matematică sau fizică, la franceză sau geografie, elevii si-au testat cunoştinţele, gândirea, emoţiile, abilităţile artistice. Rezultatele elevilor demonstrează, clar, că suntem promotori ai performanţei, indiferent de domeniul de activitate. Felicit pe toti participanţii la aceste competiţii, dar şi cadrele didactice care i-au pregătit şi susţinut”, a declarat directorul colegiului, prof.Cristina Chiriac.

 

One thought on “Noi premii aduse de elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” județului Botoșani

  1. Stie cineva unde sunt afisate rezultatele de la concursul Ionita Ichim de anul acesta? Multumesc! Copiii asteapta rezultatele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *