FOTO! Mii de credincioși la slujba de sfințire a Mănăstirii Coșula

sfintire manastirea cosula 2016 (1)Mii de credincioși au mers, duminică, pentru a participa la slujba de sfințire a Mănăstirii Coșula. Cu toții s-au înghesuit încă de la primele ore ale dimineții să primească binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și să asculte slujba și cuvintele de învățătură ale acestuia.

like facebookIPS Teofan i-a îndemnat, însă, pe credincioși să nu se înghesuie să treacă prin altar pentru că Mănăstirea va rămâne deschisă astfel încât să poată merge toată lumea prin altar.

sfintire manastire cosula teofanOamenii au format cozi uriașe pentru a trece prin Sfântul Altar.

La eveniment participă autoritățile județene, dar și politicieni.

Complexul Monahal Coşula a fost reabilitat, iar valoarea lucrărilor începute în urmă cu doi ani a fost de 19 milioane de lei, suma provenind în mare parte de la Uniunea Europeană.

Casa egumenească va adăposti un Centru de artă și cultură religioasă, format din spații muzeale, bibliotecă, sală de conferințe, birouri pentru staff-ul tehnic și patru ateliere (pictură și restaurare pictură, iconografie, carte, miniatură).

Mănăstirea va adăposti și un mic Muzeu de artă medievală, iar în Turnul clopotniței s-a realizat, la parter, un mic punct de expunere a unor elemente de artă medievală.

 

 

One thought on “FOTO! Mii de credincioși la slujba de sfințire a Mănăstirii Coșula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *