Medicii chirurgi de la Spitalul Județean vor asigura urgențele medicale

sala de operatiiMedicii chirurgi de la Spitalul Județean vor asigura doar urgențele medicale. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, la această dată s-au asigurat dezinfectanți de pe alte săli de operații care aveau rezerve pentru cazurile urgente, iar operațiile care erau planificate pentru vineri, patru la număr, au fost reprogramate pentru săptămâna viitoare.

like facebookPeste weekend nu se operează. Ce s-a programat de vineri pentru săptămâna viitoare sunt un număr de patru operații. Vineri dimineață a fost o întrunire cu marea majoritate a chirurgilor din spital și s-a discutat ce materiale sunt și ce materiale nu sunt. S-a ajuns la concluzia că principala problemă a noastră a fost lipsa betadinei pentru dezinfecția tegumentelor preoperatorii. În acest moment avem asigurat stoc de betadină, iar până după amiază avem promisiuni că vom primi încă 20 litri de betadină, care asigură necesarul pentru cel puțin o săptămână”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Situația respectivă a fost generată după ce Ministerul Sănătății a recomandat blocarea tuturor dezinfectanților produși de Hexi Pharma.

Toate secțiile fac retur la dezinfectanții Hexi Pharma către magazia centrală, iar de săptămâna viitoare vom face negociere directă pentru o nouă achiziție”, a precizat Bercea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *