Zeci de școli verificate de polițiști. Ce au vizat acțiunile!

politisti in botosaniÎn această săptămână, polițiştii botoşăneni au intensificat acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii – IPJ Botoşani, împreună cu polițiștii rutieri și de proximinate, au desfăşurat în această săptămână activităţi cu caracter preventiv, în unităţi şcolare din întregul judeţ.

like facebookDe asemenea, în 96 de şcoli au fost efectuate verificări cu privire la modul de supraveghere, pază și acces.

O parte dintre acţiuni s-au desfăşurat în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne sau cu alţi parteneri.

De menţionat că în această perioadă, în zonele adiacente unităţilor de învăţământ nu s-a comis nicio faptă de natură infracţională.

Poliţiştii au constatat şi aplicat însă 50 de sancţiuni contravenţionale, faptele fiind comise de alte persoane decât cele implicate în procesul de învăţământ.

Deşi acţiunile s-au desfăşurat în mod suplimentar, în săptămâna curentă, eficientizarea măsurilor destinate desfăşurării în siguranţă a procesului de învăţământ, rămâne o preocupare permanentă pentru poliţişti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *