Primarul Ovidiu Portariuc s-a întâlnit cu cetățenii de la blocurile reabilitate termic din zona Împărat Traian

ovidiu portariuc campanie electoralaPrimarul municipiului Botoșani a făcut, mier­curi, o vizită la unul din blocurile anvelopa­te din oraș, din zona Împărat Traian, unde s-a întâlnit cu locatarii și cu reprezentanții administrațiilor de proprietari.

Cu această ocazie, edilul i-a îndemnat pe loca­tari să se mobilieze pentru finalizarea dosare­lor în vederea anvelopării blocurilor din oraș. „Primăria așteaptă dosarele completate pentru a putea derula procedurile necesare anvelopării blocurilor. Strângeți semnătu­rile necesare, ca să vă putem face izolarea termică și vă garantez că veți avea o factură la întreținere sensibil mai mică”, a declarat Portariuc.

„Facturile au fost mult mai mici iarna asta”

Declarația primarului a fost confirmată de cetățenii prezenți care locuiesc deja în blocuri anvelopate termic. Aceștia au spus că deși se temeau inițial de valoarea lucrărilor, în final nu au plătit decât 10% din costul lucrării. „Suntem foarte mulțumiți că s-a făcut anveloparea. Credeam că o să ne ardă la buzunar, dar în final am plătit doar o parte din valoarea lu­crării. Doar 10%. Deja se vede în facturile de la încălzire. Au fost mult mai mici iarna asta”, a declarat o locatară din blocul anvelopat de pe Împărat Traian nr. 21.

Asociațiile de proprietari pregătesc mai multe dosare

Primarul a mai afirmat că la un moment dat s-a aflat într-o situație neobișnuită, pentru că avea fondurile în conturile Primăriei, dar asociațiile de proprietari nu depuneau oferte pentru începerea lucrărilor. „E mai rar întâl­nit să ai banii în cont, dar să nu ai benefici­ari care să îi primească. Am făcut întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de propri­etari pentru a-i ruga să depună cererile. Cred că exemplul de aici îi va convinge pe cetățeni că e în avantajul lor să solicite an­veloparea”, a mai spus primarul.

Reprezentantul asociației de proprietari de la blocul din Împărat Traian nr. 21 a spus că, după ce a văzut cum se derulează un astfel de proiect, va strânge semnături și de la celelalte blocuri care sunt în asociație. „Locatarii sunt mulțumiți. Costurile nu sunt mari. Vrem să reabilităm și celelalte blocuri din asociație. Strângem semnături să facem dosarele pen­tru Primărie”, a declarat președintele asociației.

Publicitate electorala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *