Un avocat din Iaşi se află în război cu poliţia rutieră Botoşani. Vezi de ce!

politieLuptă în instanţă între un avocat din Iaşi şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere din Botoşani. Olivian Moroşanu (31 de ani) a formulat o plângere contravenţională după ce a fost sancţionat şi i s-a ridicat permisul de conducere pentru o faptă despre care, spune el, ar fi fost comisă de o altă persoană. Moroşanu a rămas fără permis pe 29 aprilie 2016, în urma unui incident rutier petrecut într-un sens giratoriu din municipiul Botoşani.
Potrivit plângerii, în timp ce avocatul se deplasa cu maşina, în giratoriu mai intraseră şi doi şoferi care conduceau un BMW, respectiv un Volkswagen. Cei doi conducători auto s-ar fi şicanat reciproc, înjurându-se între ei şi urmărindu-se unul pe celălalt. „Fără să se asigure, fără să semnalizeze şi fără să mă observe (cu toate că autovehiculele erau paralele), conducătorul Volkswagen a virat dreapta de volan, a pătruns pe banda pe care mă deplasam în interiorul sensului giratoriu, intenţionând să părăsească intersecţia prin ieşirea care era cea mai apropiată de punctul în care ne aflăm la acel moment (prima ieşire, calculată în funcţie de traseul pe care îl urmam eu), intrând într-o uşoară coliziune (la acel moment, ambele maşini deplasându-se în interiorul intersecţiei cu aproximativ 5 km/h”, se arată în plângere.
În document se mai arată că un agent de poliţie se afla la aproximativ 50 de metri de locul incidentului. Poliţistul ar fi venit şi ar fi stabilit, – greşit, spune Moroşanu -, că el ar fi fost cel care a produs accidentul. „Incompetenţa în instituţiile statului este o problemă mult prea des întâlnită în România. De principiu, aleg să nu rămân pasiv şi uzez de toate modalităţile pentru ca asemenea abateri să nu rămână nesancţionate”, a comentat avocatul Olivian Moroşanu. Plângerea sa a fost înaintată Judecătoriei Iaşi.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *