Medicii de la Spitalul Județean nu mai operează, după scandalul Hexi Pharma

medic operatii spitalOperațiile de la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani au fost oprite, pe fondul scandalului cu dezinfectanții HexiPharma. Analizele au arătat că dezinfectanții sunt ineficienţi, iar Ministerul Sănătății a recomandat blocarea tuturor dezinfectanților produși de această firmă.

like facebookÎn acest moment nu se operează. Ministerul ne-a recomandat să blocăm toți dezinfectanții Hexi Pharma. Putem să asigurăm dezinfectarea sălii, a mâinilor, însă nu avem dezinfectanți preoperator a plăgilor pacienților. Singurul lucru care ne lipsește este betadina iar din acest motiv nu se pot face operațiile. Vom achiziționa produsul în maxim o oră pentru a asigura urgențele. Pentru săptămâna viitoare vom începe procedura de demarare a achizițiilor directe”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Potrivit legii, spitalele pot face achiziţii directe în limita a 15.000 de euro. Mai multe spitale din țară au oprit operațiile încă de joi, urmare a acestei situații.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *