Notificări de plată pentru mai mulți botoșăneni, după ce le-au fost decontate de două ori analizele medicale

medic familieMai mulți botoșăneni, buni de plată către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, după ce, în urma unor controale, s-a constatat că au beneficiat doar într-o singură lună de analize gratuite și în spital, dar și în laboratoare care sunt în contract cu CAS.

like facebookUn număr de 14 persoane au fost depistate, în primele trei luni ale anului în curs, în astfel de situații, declarând în fals în momentul în care au mers la laboratoare că nu au beneficiat de analize și într-un spital.

În momentul în care pacientul se duce la medicul de familie și primește un bilet de trimitere pentru investigații paraclinice el este programat să zicem peste o lună să le efectueze, dar dacă în acest interval el este internat într-o unitate spitalicească nu mai este valabil acel bilet de trimitere. Au fost persoane care s-au prezentat la laboratorul care a efectuat aceste analize spunând că el nu a fost internat, dar situația nu a fost așa„, a declarat Costel Lupașcu, președintele CJAS Botoșani.

Sumele imputate persoanelor fizice nu sunt mari. Recuperarea acestora se va face în baza notificărilor trimise de către CAS asiguraților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *