FOTO Două partide riscă sancțiuni usturătoare după ce nu s-au conformat unei hotărâri a Biroului Electoral al municipiului Botoşani

afise pmpBiroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă în cazul a două partide, după ce acestea au încălcat Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Adrian Toporăscu, președintele BECM, a declarat că PNȚCD și PMP au aplicat pe panourile publicitare câte două afișe, nu unul așa cum prevede legea, acest fapt fiind sesizat la BECM de către PNL Botoșani. Deși Biroul Electoral a cerut printr-o hotărârea intrarea în legalitate, cele două formațiuni politice nu s-au conformat.

like facebookUrmare a unei sesizări depuse de PNL Botoșani, Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani a hotărât intrarea în legalitate a tuturor formațiunilor politice, nu numai a celor reclamate de către PNL, în sensul de a aplica câte un singur afiș electoral pe panourile destinate în acest scop. Se pare că o serie de formațiuni politice nu s-au conform, deși hotărârea a fost afișată încă de pe 10 mai, expirând cele 24 de ore în care Biroul Electoral l-a pus la dispoziție în acest scop. În unele locuri apar mai multe afișe pe același panoul electoral. În măsura în care se constată că hotărârea noastră nu a fost dusă la îndeplinire, trebuie să sesizăm Autoritate Electorală Permanentă pentru a lua măsurile necesare”, a spus Toporăscu.

afise pntcdPreședintele BEC Botoșani susține că, potrivit art 108 din Legea 115 din 2015, constituie contravenție, printre altele, nerespectarea hotărârilor  birourilor și oficiilor electorale. Cele două partide riscă să fie sancționate cu amenzi cuprinse între 2.200 lei la 3000 lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *