Un șef de instituție din Botoșani cercetat pentru luare de mită

dnaUn șef de instituție din Botoșani a ajuns în atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită. Procurorii supravegheau un șef de Ocol Silvic de la Hârlău descoperind în același timp că el oferea mită șefului RAR Botoșani, Doru Tomac, pentru a-i facilita inspecţii ITP la maşini. Ioan Amariei i-ar fi dat, în februarie 2015, prin intermediul fiului său, o cutie cu sticle de vin directorului Registrului Auto Român Botoşani.

like facebookProcurorii arată că în urma verificărilor s-a constatat că şeful Ocolului Silvic avea un Volkswagen Golf  căruia îi expira ITP-ul în 9 martie anul trecut, iar ulterior acesta  a fost prelungit până în 2017. În 6 octombrie 2015, acelaşi director ar fi primit o altă cutie cu sticle de vin, prin intermediul lui Mihai Vatavu, fostul şofer personal al lui Amariei, în aceeaşi zi „angajaţii RAR Botoşani efectuând şi prelungind valabilitatea ITP” pentru un Audi A6 al Şefului Ocolului Silvic.

„Nu eu fac inspecţia. Nu sunt adevărate acuzaţiile. Pe domnul Amariei îl cunosc de aproape 15 ani, înainte de a fi şef al Ocolului Silvic. Aveam o relaţie de prietenie cu dumnealui şi se poate verifica. Eu am fost de nenumărate ori la dumnealui acasă, la birou”, a precizat, pentru 7EST, Doru Tomac, directorul RAR Botoşani.

Sursa: 7est

One thought on “Un șef de instituție din Botoșani cercetat pentru luare de mită

  1. So, sa spunem. Acest om este cel mai integru om pe care-l cunosc. M-am nascut si am copilarit cu el, am trait cu el, am crescut cu el si familia lui, chiar daca viata ne-a despartit, STIU SIGUR CA PENTRU EL NU A FOST SPAGA VINUL. Intr-adevar, a fost probabil cadou pentru intalnirea dintre niste prieteni. Este dintr-o familie extrem de onorabila, extrem de respectata si ECHILIBRATA din Saveni. Tot respectul pentru Doru, desi nu inteleg de ce s-a implicat in politica. Voi vota acest cârd de consilieri de nimic, doar datorita faptului ca face el parte din el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *