Elevi de clasa I instruiţi de poliţişti în vederea respectării regulilor şi legilor

elevi la scoala politistiPoliţiştii au vizitat cinci şcoli gimnaziale în cadrul programului “Şcoala Siguranţei Tedi” pentru a învăţa elevii de clasa I elemente de siguranţă personală.

Programul este inițiat şi organizat de Tymbark Maspex România și Tedi, în parteneriat cu Poliţia Română și Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice.

La nivelul judeţului Botoşani, în program s-au înscris 5 şcoli gimnaziale din Botoşani, Adăşeni, Hăneşti şi Albeşti. Copiii sunt implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române.

Spre exemplu, miercuri,poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani au fost alături de elevii claselor primare din cadrul Şcolii Gimnaziale Ştefan cel Mare Botoşani.

Din cadrul acestei unităţi de învăţământ participă la program, trei clase de elevi. Copiii au primit sfaturi cu privire la

comportamentul pe care trebuie să îl adopte pe stradă, când sunt pietoni, cu bicicleta sau doar pasageri în maşină/microbuz şcolar, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Elevii au fost familiarizaţi cu principalele semne de circulaţie pe care trebuie să le cunoască, au aflat care este vârsta de la care pot circula cu bicicleta pe drumuri publice, dar şi de când pot sta pe scaunul din faţă dreapta al autovehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com