Poliţiştii au intensificat măsurile de prevenire a incidentelor în şcolile din Botoşani

elevi cu politisti

În această săptămână, polițiştii botoşăneni au intensificat acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Activităţile sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni informativ-educative, verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile de învăţământ şi acordarea sprijinului de specialitatate prin activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare şi combaterea absenteismului şcolar.

Zilnic, echipaje de poliţie vor fi  prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii – IPJ Botoşani, împreună cu polițiștii rutieri și de proximinate, vor continua activităţile cu  caracter preventiv, în cadrul unităţilor şcolare.

like facebookO parte dintre acţiuni se vor desfăşura în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne sau cu alţi parteneri.

De menţionat că în primele două zile ale săptămânii, în zonele adiacente unităţilor de învăţământ nu s-a comis nicio faptă de natură infracţională.

Poliţiştii au constatat şi aplicat însă 23 de sancţiuni contravenţionale, faptele fiind comise de alte persoane decât cele implicate în procesul de învăţământ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *