Avere de primar în vizorul judecătorilor

lipan secu si sotia saAfacerea cu pădurile pentru Harvard l-ar putea „uşura” cu aproape 100.000 de euro pe primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nechita.

Acesta ar fi fost unul dintre intermediarii care achiziţionau păduri care apoi erau revândute, la preţuri exorbitante pentru societatea Scolopax SRL, administrată pe atunci de botoşăneanul Dragoş Lipan Secu. De altfel acesta din urmă asigura, potrivit procurorilor, banii necesari tranzacţiilor sub forma unor împrumuturi fictive.

like facebookÎn momentul în care procurorii DNA au început să se intereseze de afacerile cu păduri, soţii Lipan Secu i-au acţionat în instanţă pe soţii Nechita solicitând restituirea unui astfel de împrumut în valoare de 93.000 de euro.

Cum banii nu mai erau, primarul Eugen Nechita a solicitat în instanţă anularea contractului de împrumut, pe motiv că totul ar fi fost un contract deghizat sau simulat. El a câştigat la Judecătoria Botoşani, apoi a pierdut atât la Tribunalul Botoşani, cât şi la Curtea de Apel Suceava.

În disperare de cauză, primarul Nechita a deschis o altă acţiune pe cale extraordinară, dar a pierdut la Tribunalul Botoşani, sentinţa definitivă urmând să fie pronunţată de Curtea de Apel. „Sper să se facă dreptate”, a spus Eugen Nechita.

Soţii Dragoş şi Mariana Lipan Secu au invocat în schimb că acel contract a fost încheiat în octombrie 2010, adică la un an după ce bărbatul a pierdut calitatea de administrator la Scolopax.

Ciudat este însă că înainte de expirarea perioadei de restituire de şase luni menţionată în contract, soţii Nechita au trecut toate bunurile lor pe numele fiicei lor, inclusiv maşina, aşa încât la deschiderea procesului de către soţii Lipan Secu ei nu mai aveau nimic în proprietate.

Sursa: Monitorul de Botoşani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *