PSD Botoșani: „PNL dă vina pe politică pentru că nu e în stare să ducă gunoiul”

psd siglaOrganizația PSD Botoșani a reacționat prompt la atacul președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, privind așa-zisul blocaj politic în colectarea gunoiului din județ.

Social-democrații consideră că președintele CJ încearcă să dea vina pe adversarii săi politici pentru propria sa incompetență și pentru eșecul de a pune în funcțiune groapa de gunoi de la Stăuceni, inaugurată cu mare pompă în anul 2013.

„Cel care încearcă să pună această problemă într-o cheie politică sau electorală este chiar domnul Sorescu. De când s-a suit în jilțul de președinte de CJ nu a fost în stare să găsească un administrator la groapa de gunoi de la Stăuceni. Acum dă vina pe PSD că nu are unde să ducă gunoiul. Mai mare rușinea! Avem rampă nouă în județ, dar stă nefolosită. Știa că are problema asta de când a devenit președintele Consiliului Județean Botoșani. E rușinos!”, a declarat fostul prefect Costică Macaleți.

Social-democrații au mai arătat că decizia de nu mai primi operatorii de salubritate din județ să depoziteze gunoiul la rampa de gunoi de la Săveni nu aparține nici PSD, nici primarului acestui oraș, întrucât aceștia nu au niciun fel de atribuții în acest sens. Decizia aparține în exclusivitate firmei S.C. Predemet din Iași, care administrează groapa de gunoi de la Săveni.

 „Domnul Sorescu ori habar nu are cum funcționează lucrurile în județul nostru, ori caută vinovați acolo unde nu există. Singurul vinovat e domnia sa care știa de ani de zile că va veni un moment când rampa de la Săveni nu va mai face față. Din acest motiv s-a creat o alternativă Stăuceni, pentru care însă reprezentanții PNL din CJ nu au fost în stare să găsească un administrator. Dl. Sorescu se face că nu știe că rampa din Săveni e administrată de o firmă din Iași, care nu are nicio treabă nici cu PSD, nici cu primarul Târzioru, nici cu campania electorală”, a precizat Macaleți.

PSD Botoșani consideră că blocajul în colectarea gunoiului este expresia eșecului reprezentanților PNL din Consiliul Județean în administrarea problemelor curente de la nivelul județului. „Problema gunoiului este cel mai recent exemplu de proastă guvernare pe care îl dă PNL la conducerea județului Botoșani. Adevărul e că nu au oameni pregătiți să gestioneze astfel de probleme. Eu garantez în numele PSD că dacă în urma alegerilor vom prelua conducerea Consiliului Județean, vom rezolva rapid astfel de probleme, iar lucrurile vor intra pe un făgaș normal”, a mai spus Costică Macaleți care ocupă prima poziție pe lista PSD la Consiliul Județean.

 Sursa: Comunicat de presă PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *