O oră de cultură civică altfel la Școala nr. 11, de ziua Europei

activitate scoala nr. 11O oră de cultură civică mai altfel a avut loc luni, de ziua Europei, la clasa a VII-a A a Școlii nr. 11. Profesoara de limba engleză Cristina Aionițoaei a avut o idee interesantă de a-i implica pe elevi în organizarea unei activități deosebite dedicate zilei de 9 mai. Mai exact, elevii clasei unde profesoara este dirigintă au transformat ora de cultură civică într-una de o adevărată cultură generală.

La activitatea intitulată „Buildings in Europe – prezentarea unor monumente arhitectonice din Europa -„, elevii au avut de pregătit materiale despre principalele clădiri existente în marile orașe ale continentului activitate scoala nr. 11european. Astfel, pe rând, copiii au prezentat cu ajutorul imaginilor derulate prin proiector, în limba engleză, clădiri cum ar fi Arcul de Triumf din București, Turnul Eiffel din Paris, Turnul din Pisa sau catdrala Notre Dame din Paris.

La activitate au asistat și doi invitați, profesori ai școlii, nu întâmplător de geografie, profesoara Rodica Bașno și de istorie, Constantin Hetriuc.  „Datorită temei și faptului că Uniunea Europeană este formată din mai multe țări era imposibil să nu ne gândim la o îmbinare a mai multor discipline cum ar fi istoria, geografia și limba engleză. Prezentând în limba engleză, era firesc să se întrepătrundă discipline de sudiu din mai multe arii curiculare. Unul dintre obiectivele noastre a fost să împletim cunactivitate scoala nr. 11oștințele noastre de la diverse materii în așa fel încât să facem un tot”, a spus Cristina Aionițoaie, profesoară de limba engleză.

Elevii s-au bucurat de această oră un pic altfel mai ales că au fost implicați chiar și în organizarea activității. „E foarte interesant să te implici tot timpul, mie una mi-a plăcut mereu asta și aș vrea să mai facem astfel de activități și în continuare”, a spus eleva Sabina Sapariuc, care alături de Denisa Sandu, a realizat desenele în creion ce reprezintă clădiri din Europa.

Narcisa Huminiuc a fost și ea de părere că astfel de activități sunt binevenite. „A fost special ca de fiecare dată deși eu mereu particip la astfel de proiecte și manifestări. E foarte important pentru că astfel de activitate scoala nr. 11activități ne fac să scăpăm de emoții”.

Dacă elevii au prezentat fiecare, în limba engleză, principalele clădiri din Europa, invitații lor, profesorii Rodica Bașno și Constantin Hetriuc le-au vorbit despre principalele obiective turistice și instituțiile din Europa sau despre istoricul Uniunii Europene, numărul statelor membre precum și  modul în care acestea au intrat în marea familie europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *